Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Devrek Meslek Yüksekokulu (DMYO) öğrencileri kan bağışında bulundu. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi ile Türkiye Kızılay Derneği ve Kızılay Zonguldak Şubesi ile ortaklaşa organize edilen Sizleri Unutmadık adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen organizasyonda akademik, idari personel ve öğrenciler tarafından yaklaşık 100 ünite kan bağışında bulunuldu. Düzenlenen etkinlikle ilgili bilgi veren DMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sefa Kocabaş, Üniversitemizin Türk Kızılay Derneği ile ortaklaşa organize ettikleri 'Sizleri Unutmadık' adını verdiğimiz sosyal sorumluluk projesi kapsamında kan bağışı kampanyası düzenledik. Buradaki DMYO olarak bizim amacımız rektörlükle birlikte üniversitemizde geçmiş yıllarda kaybettiğimiz hocalarımızı, idari personelimizi ve öğrencilerimizi unutmadığımızı hatırlatmak, öğrencilerimizin bir sorumluluk sahibi vatandaş şeklinde hareketini sağlamak, bunlarla ilgili öğrencilerimizin sorumluluk sahibi vatandaş şeklinde hareketini sağlamaktır. Üniversitemizin diğer kampuslerinde de aynı etkinlikler çerçevesinde farklı günlerde yapılan kan bağışı kampanyaları düzenlendi en son merkez kampusünde düzenlenen kan bağışı kampanyasında Türkiye rekoru da kırıldı. Bu kampanyaya destek veren gerek idari personelimize ve gerekse okulumuzda eğitim gören tüm öğrenci arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum dedi.
Kan bağışının ardından öğrencilere okulun sinema salonunda Merkezi Kan Kazanım Uzmanı Adem Sali tarafından Toplumda kan Bağışı sunumunda Neden kan bağışı?, Kan ve kanın önemi, Ülkemizde kan grupları dağılımı, Gönüllü kan bağışçısı olma ve kimler kan bağışı yapabilir? konularını içeren slayt sunumu gerçekleştirildi.
Düzenlenen programa; DMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sefa Kocabaş, Öğretim Görevlisi Şule Kıyıcı, Okul Sekreteri Hakan Kalyon, Kızılay Devrek Şubesi Başkanı Zehra Ocakçığlu ve çok sayıda öğrenci katıldı.