16 Ekim’de koşulacak olan Avrasya Maratonunda seslerini duyurmak isteyen Bartın Çevre Gönüllüleri, termik santral kurdurtmayacaklarını bir kez daha Türkiye’ye haykıracaklar. Sinop Gerzeliler de bu harekete destek veriyorlar.

Kireçlik’te termik santral tehlikesi devam ederken, Kdz. Ereğli’nin ise sessizliğe bürünmesi ve çevre derneklerinin konuya olan duyarsızlığı dikkatlerden kaçmıyor.

Her yıl İstanbul’da Asya’dan Avrupa’ya boğaz köprüsünden koşarak geçilen Avrasya maratonunda bölgelerindeki çevre tehlikesine dikkat çekmek isteyen Bartınlılar özel yaptırttıkları tişörtlerle koşmaya hazırlanıyorlar.

Çağrılarını “Gerze’de Termik Santral İstemiyoruz" sloganıyla biraraya getiren bölge halkı, özel tişörtlerle Anadolu’dan Avrupa’ya koşarak kamuoyunun dikkatini bu çevre tehlikesine çekmek istiyorlar.

Bir çok iletişim aracıyla hem Bartınlıların, hem Gerzelilerin ve hem de çevre duyarlılığındaki vatandaşların bu harekete destek vermesini bekleyen Bartın Çevre Gönüllüleri Facebook’ta da oluşturdukları gruplar aracılığıyla seslerini duyuruyorlar.

Çevre Gönüllüleri çağrılarında şöyle sesleniyorlar:

”16 Ekim tarihinde Boğaziçi Köprüsü'nden başlayıp İnönü Stadı'nda sonlanacak Avrasya Maratonu'na katılıyoruz. Gerze ve Türkiye'nin birçok yerinde yapılmaya çalışılan termik santralleri protesto amaçlı tişörtlerimizle birlikte bu koşuya katılacağız. Hem boğazı bir de köprü üzerinden görmek, hem de basının bu konuya biraz daha ilgisini çekmek niyetindeyiz.

Koşuya katılmak isteyen arkadaşların "mutlaka" aşağıdaki başvuru noktalarına uğramaları ve kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Yarış günü buluşma noktamız ve saati ise tarih yaklaştığında duyurulacaktır.

Tişört tasarımları ve temin edebileceğiniz yerler de yine bu gruptan yakında duyurulacaktır.”

Bu girişimden duydukları memnuniyetleri dile getiren çevre gönüllüleri de, Facebok’taki sayfada desteklerini şu ifadelerle dile getiriyorlar:

Melih Dermanlı arkadaşlar yapılan açıklamaya göre bu sene numara almayanlar katılamayacakmış. geçen sene çok kalabalık olmuş ve köprü sallanmış. bu sene 25-30 bin kişiler halinde parti parti geçişler verilecekmiş. numara almanız rica olunur.

Ramazan Şensoy Değerli Gerzeli dostlar; Komşu ilçeniz Yakakentli olarak sizin kadar bizim ilçemizi de olumsuz etkileyeceğini düşündüğüm için ve karşı duruşunuzu desteklediğim için 16 Ekimde sizinle birlikte olacağım.

Asım Ünlü yüregim sizinle sinoplu oarakkk

Kazım Çırak dostum sen insanlığın olduğu heryerde olursun seni yalnız bırakmak istemem ama biliyorsun rahatsızlık benim o yolu katetmemi engelliyor gönlüm sizinle.

Melike Çakiroğlu16 ekimde Gerzede olacağım.Etkinliğinizi gönülden destekliyorum.

Yıldız Yunus SevgiEylemi çok beğendik.Ancak o tarihte Güzel Gerze'deyiz

Afet YalçınBenim o gun dis randevum var ama esim muhakkak gelecek.Calismalariniz cok guzel.Tesekkur hepinize.

Şebnem Seda Bayrakdargeçen sene katılmıştım, köprü çok sallanınca korkup tövbe etmiştim.. madem bu sene hayırlı bir iş için buluşuyoruz, ben de bozuyorum tövbemi o zaman :)

Selcuk ArslanMaalesef o tarihte İstanbul' da değilim fakat gönlüm sizlerle beraber.

Ayhan Altayİzmir'deyim. İstanbul'da olsam aranızda olurdum. Sevgiler

Demet BağSüper fikir!!

Melih Dermanlıtişörtler için araştırma başladı.
tişörtlerimiz sarı renk olacak. ön tarafta bir çizim, arka tarafta da sloganımız olacak. önümüzdeki haftaiçi buradan beden ve miktar siparişleri toplanacak ve tişörtlerimiz baskıya girecek.

Nazım Hikmet Ekmekçi15 GÜN VAR hafta içi çalışıyoruz nerede tişörtler söyleyin de alalım...

Elif KaptanBen bu maraton olayını çok seviyorum...öyle renkli kareler oluyo ki çok mutlu oluyosun ne bilim,bu sefer gerze için yürümekte güzel olucak,bende varım daha numara almadım ama hemen alacağum,uşaklar

Tayfun GünerKatılıyoruz. Spor a.ş. nin spor kompleksleride kayıt alıyor bu arada

Süheyl Caneri başka türlü maraton damı var?

Melih Dermanlı 4 çeşit maraton var abi. 8km koşu, 8km halk yürüyüşü, 15km koşu, 41km avrasya koşusu :)

Metin Berkant Bahceci İyi fikir...https://www.facebook.com/

 Sefer Kecin arkadaşlar katılalım ama açıklama yapıldı bu konuyla alakalı bu tarz eylemlere yemek yemek ve köprü üzerinde oyalanmak yasaklandı. bunu gözönünde bulundurun. dersenizki farketmez, bize heryer savaş meydanı.

Büsra Erbaş sizinle olmak istersin..termik santral konusunda destekçinizim. güzelim kenti  mahvetmesinler! Başarılar.

Burak Kalafat Merhaba arkadaşlar.Gecenin bu saatinde bartın üniversitesinde okuyan bi kız arkadaşımdan mesaj aldım.Mesaj beni çok üzdü.Elimden geleni yapacağım ama. Mesaj şu: Bartında 2 tane çevre problememiz var.biri üniversite içine baz istasyonu kurulmuş ve yurtlar da üniversite içinde.2.si ise bacalarda filtre yok.ne yerleşim yerlerinde nede üniversite bacalarında.En azından üniversite bacalarında filtre olmalı.Lütfen bize yol göster. ŞEklinde yardım mesajı aldım.Arkadaşa bildiğim şeyleri anlattım.Fakat benim anlattıklarımda kısıtlı.Sizler lütfen yardım edin.

 Diren Cevahir Şen arkadaşlar bunlar ısrarla Amasra olmazsa Filyos diyorlar.biz hiçbir yerde istemiyoruz değil mi?