Karadeniz kıyılarında etkili olan fırtınadan zarar gören yerlerin arasında bulunan Kdz.Ereğli sahilinde, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, daire müdürleri ile incelemelerde bulundu. Başkan Uysal, boyu 15 metreyi aşan dev dalga ve fırtınada zarar gören sahil güzergahında beraberinde Belediye Başkan yardımcıları ve ilgili daire müdürleriyle birlikte incelemelerde bulundu. Çekek yerlerindeki tekne ve sandallarda, sahil kenarındaki kafelerde ve 2 bin 200 metre sahil güzergahında zarar gören tüm alanları gezen Başkan Uysal, esnaf ve balıkçılara da geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

“GEREKENLER YAPILACAK”

Başkan Uysal, gerekli tespitlerin AFAD ile birlikte yapılacağını belirterek; “2 bin 200 metrelik sahilimizde doğal bir felaket yaşadık. 15 metre yüksekliğinde dalgalar, sahilin yürüme alanlarına kadar gelen bir felaket fakat Allaha şükür can kaybımız yok, önümüzdeki günlerde gerek duron çekimi, gerek fotoğraflarla bütün tespitleri yapıp, bu işi bilimsel çözmeye çalışacağız. Gerek mendireklerin uzaması, gerekse taş tahkimat. Bu felaketleri bir daha yaşamamak üzere önlemler alacağız. Üzerimize ne vazife düşüyorsa, ne gerekiyorsa fazlasını ve gerekenleri yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Ben bütün zarar gören esnaf kardeşlerimize,  çekekteki sandalları bulunan vatandaşlarıma ve tekneleri zarar gören balıkçı kardeşlerime geçmiş olsun diyorum. Onların yanlarındayız, gördüğünüz gibi Belediyenin fen işleri, temizlik işleri, itfaiye müdürlüğü, zabıta, kısaca belediye onların emrinde.

 

"KİMSE MERAK ETMESİN"

Arkadaşlarla da paylaştım, üzerimize düşenin fazlasını yapacağız kimse merak etmesin. Göreve geldiğimizden itibaren her türlü felaketlerde halkımızın yanında nasıl olduysak bugünde, yarında olmaya devam edeceğiz. Şunun sözünü veriyorum, bütün önlemleri alacağız, bir daha bu ve benzer denizden gelen felaketleri yaşamamak için fazlasını yapacağız. Arkadaşlar anlatıyorlar 20 yıldır böyle bir felaket olmamış, hasar tespiti için AFAD’dan görevliler geliyorlar, önce Belediyede bir durum tespiti yapacağız, ardından ne gerekiyorsa onu yapacağız” dedi.

Belediye ekipleri, tespiti yapılan yerlerde temizlik çalışmalarına başladı.