Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ile Türkiye Fizyoterapistler Derneği (TFD) tarafından ‘Türkiye Fizyoterapistler Günü’ kapsamında, Çaycuma Göldağı Tabiat Parkı gezisi ve doğa yürüyüşü etkinlikleri düzenlendi.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü akademik personeli ve öğrencilerinden oluşan 200 kişilik bir ekip 13,3 km’lik güzergâhı başarıyla tamamladı. Türkiye’nin değişik illerinden gelen öğrenciler, sohbet ve şarkılar eşliğinde, Zonguldak’ın doğal güzelliklerini keşfettiler.

Fizyoterapi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emin Ulaş Erdem günün anlam ve önemine dair yaptığı açıklamada, “Fizyoterapist olmak her daim zihnen ve bedenen dinç ve aktif olmayı gerektirir. Bu kadar kalabalık bir ekiple bu kadar zorlu ve uzun bir parkuru tercih etmemizin sebebi, birlikte ne kadar güçlü olduğumuzu göstermektir. Mesleğimizin misyonuna yakışır şekilde, mesleğimiz gibi zorlukları ve güzellikleri olan ve bizi güçlü, enerjik ve inançlı kılan bu yürüyüşümüzü bütün emektar meslektaşlarımıza ithaf ediyor, hepsinin ‘Türkiye Fizyoterapistler Günü’nü tebrik ediyorum” dedi.