Çaydeğirmeni Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen ve sanatçı Uğur Soydan'ın tamamen kendi çalışmalarından oluşan Doğa Tasarım Ürünleri Sergisi, Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Filyos Belediye Başkan Yardımcısı Selami Köktürk, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Gökçebey Mehmet-Mithat Çanakcı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Bülent Haner, Belediye Meclis üyeleri ve kalabalık bir davetli grubu eşliğinde Merkez İlköğretim Okulu Salonu'nda açıldı. Serginin açılışında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, sanata ve sanatçıya her zaman belediye olarak imkanları dahilinde destek vermeye çalıştıklarını, bu eserlerin Çaydeğirmeni'nde sergilenmesinden dolayı memnun olduğunu belirterek, beldeye kültür gelişimde katkı sağlayan bu serginin açılışına vesile olan doğal tasarım sanatçısı Uğur Soydan'a teşekkür ediyorum dedi.
Doğal Tasarım Sanatçısı Uğur Soydan da, Çeşitli il ve ilçelerde tamamen doğal ve kendi çalışmalarım olan eserlerimi sanatseverlerin beğenilerine sunuyorum. Bu serginin açılmasında imkanları ölçüsünde desteklerini esirgemeyen başta Belediye Başkanımız Satılmış Gebeş olmak üzere ilgililerin yakın alakalarından dolayı teşekkür ediyorum.
Ayrıca beldede doğal tasarım sanatı üzerine kısa süreli bir kurs vererek, üzerime düşeni yapacağıma inanıyorum dedi.
Belde halkı ve sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdikleri sergide, büyük sabır ve zaman isteyen, heyecanın sanata dönüştüğü bitki ve bitkisel malzemeler kullanılarak yapılan tablolar, duvar askılıkları, bitkisel kompozisyonlar, minyatürler, biblolar, vazolar, çekmeceler, hançerler, kılıç gibi doğal tasarım ürünleri sergilendi.