Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve beraberindekilerle birlikte çalışmaları yerinde inceleyerek, doğalgaz çalışmalarının başladığını bundan sonraki süreçte Zonguldak'ın daha yaşanabilir bir şehir olacağını belirtti. Akdemir, Zonguldak'ımızın gelecekte daha yaşanabilir bir kent olması için, bugün çok güzel bir havada doğalgaz çalışmalarını başlatmış buluyoruz. Çocuklarımıza iyi bir Zonguldak bırakmak anlamında, Akmercan Grubu arkadaşlarımızla birlikte, Kokaksu'dan başlayıp merkezimizden devam edecek olan çalışmayı çok kısa bir zamanda bitirmek üzere adım attık. Hızlı ve düzgün çalışarak Zonguldak'ımızı yaşanabilir bir hale getirmenin çabası içindeyiz. Ancak bu çalışma içinde ilk başladığı andan itibaren yolda bir takım sıkıntılar başladı. Kayaların ortaya çıkması doğal olarak sıkıntı oluyor. Kokaksu ve Çaydamar'daki esnaflarımız da kusura bakmasınlar. Toz toprak içerisinde kaldılar, yoruluyorlar bunu kabul ediyorum. Çok kısa süre içerisinde buradaki yolu da çok güzel bir şekilde yapacağıma bu çalışmayı bitireceğime de söz veriyorum. Bu sıkıntıları hep birlikte göğüsleyeceğiz. Özellikle doğalgaz olmazsa olmazlarımızdandır. Bedaş'ın yapmış olduğu kablo çalışması, Arıtma Tesisi Projesi.. Bundan sonra elektrik kesintisi ve toz toprak olmayacak. Tertemiz bir denize kavuşacağız. İnşallah Zonguldak'ımızı çok daha güzel günlere taşımak üzere ekip arkadaşlarım ile buradayız. Çaydamar'a 1, 2 ay sonra çok güzel bir yol kavuşturmuş olacağım. Bundan sonra daha güzel çalışmalara hep birlikte imza atacağız. Kozlu ve Kilimli'de dahil olmak üzere 5 yıl içerisinde doğalgaz çalışmalarını tamamen bitirmiş olacağız. Zonguldak merkez ise 18 ay içerisinde bitirilecek. Diğer kısımları da 5 yıl içerisinde bitirilecektir, şartname bu şekildedir. Çok güzel ve titiz bir çalışma yapılıyor. Doğalgaz çalışması Zonguldak halkına hayırlı olsun. Ucuza bir doğalgaz maliyetimiz var. 10 yıl içerisinde çok fazla bir maliyet artışı olmadan yapılacak. Halkımızın toplumsal ve ekonomik yapılarını da düşünerek çalışacağız. Tüm Zonguldak halkına hayırlı olsun dedi.
Ardından konuşma yapan Akmercan Batı Karadeniz Doğalgaz Dağıtım Şirketi Müdürü Bekir Selçuk ise, doğalgaz çalışmalarının Zonguldak merkez de 18 ay içerisinde bitirileceğini belirterek, doğalgazın Zonguldak halkına hayırlı olmasını söyledi. Selçuk, Botaş'tan aldığımız gaz fiyatı, bizim ihale ile belirlenmiş olan birim hizmet amortisman bedeli olarak, Botaş'tan herhangi bir zam söz konusu olamazsa, bizim 8 sene boyunca birim hizmet amortisman bedelimiz sabittir. Zonguldak'ta bir abone 1 seneden ortalama 2 bin metre küp gaz kullanacağından bizim gaz dağıtım şirketi olarak elde edeceğimiz kar ve vergi dahil olmak üzere, 18 TL'dir. Onun dışındaki diğer bedeller, Botaş'a ödeyeceğimiz gaz fiyatı ve devlete ödeyeceğimiz vergileri kapsıyor. Herhangi bir artış bizim tarafımızdan söz konusu değil. Biz özel şirketiz. İhaleyi özel şirketler alıyor. Belediyelerde bu şirketin, bedelsiz sermaye koymaksızın yüzde 10 ortağıdır. Tüm maliyeti gaz dağıtım şirketi karşılıyor.
Bizim 70 trilyon civarında, yatırım maliyetimiz oluyor. Zonguldak'a düşen payı da 20 trilyon civarında. Yani 15 milyon doların üzerinde bir bedel. Kozlu ve Kilimli'yi de dâhil edince 40 milyon dolar. Devletten aldığımız herhangi bir şey yok, ödenekle de ilgili herhangi bir sıkıntımız yok. Doğalgaz tüm Zonguldak halkına hayırlı olsun diye konuştu.