Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ile  Doğalgaz Reklam ve Organizsyon  firması tarafından Doğalgaz ve Mantolama ile ilgili seminer düzenlendi.

TSO toplantı salonunda düzenlenen seminerde, doğal gaz ve mantolama hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

Seminere TSO Başkanı Metin Demir, Doğalgaz Reklam ve Organizasyon Sahibi Murat Altay, firma yetkilileri ile personelleri ve davetliler katıldı. Doğalgazın Zonguldak'a gelmesinin önemli olduğunu ve Zonguldak'a katkı sağlayacağını ifade eden TSO Başkanı Metin Demir, doğalgaz kullanımında tedbirli ve dikkatli olunmasını belirterek şunları söyledi: “Doğal gazın Zonguldak il merkezimize gelmiş olması önemli bizim için. Zonguldak’ta bizim öteden beri şikayetçi olduğumuz yaşam kalitesinin düşüklüğü anlamında çok ciddi katkı sağlayacak bir hizmet Zonguldak’ta doğal gazın kullanıma geçmesi. Bununla ilgili geçen kıştan başlayan kısmi küçük de olsa bir uygulama alanı var ama önümüzdeki 5-6 yıl daha süreceğini öngördüğümüz ve tam kapasiteli kullanılması anlamında tabi şehirde yaşayan insanlar için önemli olduğu kadar yaşam kalitesini de artması da önemlidir. Dışarıdan gelecek turistlik faaliyetler içinde hep bizim önümüzü tıkayan sorunlardan biriydi. Hava kirliliği bakımından bunun da önüne geçilecek. Tabi doğal gazın gelmesine sevinçle karşılıyoruz ama burada tedbirli ve dikkatli olmamız gereken muhakkak başlıklar var. Doğal gaz tabi kömüre göre daha verimli bir yakıt ama her zaman bunun bir dış kaynak olduğunu ve birim bazında gidersek pahalı bir kaynak olduğunu da kabul etmek ve faaliyetleri de buna göre değerlendirmek gerekiyor. Bu bakımından da önce bu işin tesisat tarafında yeterli malzemelerin kullanılması, bu tesisatın uygulanması aşamasında iyi eğitimli personellerin çalışması çok önemlidir. Öte yandan da izolasyon veya yalıtım malzemelerinin doğru kullanılması ve binalarımızın çok iyi izole edilmesi, çok kritik aksi takdirde biz kömür alışkanlığımız olduğu gibi evimizde kömür yakar gibi doğal gaz yakmaya kalkarsak bu mevcut binalarda hem tüketiciye çok ciddi faturalar çıkacak ki, tabi bunun bir dış kaynak olması sebebiyle de ilimizden öte ülke ekonomimize de zarar verme tehlikesi olan bir konu. Bu bakımdan doğru malzemelerin kullanımı doğru tesisatçıların bu işlerde çalışması ve bir yandan da etkindir ve verimli izolasyon sistemlerin kullanılması çok önemlidir”

Doğalgaz Reklam ve Organizasyon Sahibi Murat Altay ise seminer katılımcılarına, Kozlu sahilindeki doğalgaz fuarı hakkında bilgiler verdi.