Çates’in dışarıya attığı sıcak su ile 40 bin konutun ısındırılması için yürütülen alt yapı çalışmalarında istenilen sonuçların alınamamasından ötürü kentin doğalgaz kullanımına geçtiğini belirten Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “Doğalgaz dışa bağımlılıktır evet bende istemiyorum ama şehrin temizliği anlamında, yaşanabilir bir kent olması düşüncesi ile doğalgazı getirdik. Bu kış da bu doğalgazı yakıyoruz” dedi.

 

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Almanya Zonguldaklılar Derneği’nin Almanya’da düzenlenen panelinde gurbetçilerin sorularını da yanıtladı. ÇATES’de dışarıya atılan sıcak su ile kentte 40 bin konutun ısındırılmasının hedeflendiğini ancak bunun için yapılan fizibilite çalışmalarında olumsuz sonuçların çıkması ile sürecin geriye atıldığını, kentte doğalgaz kullanımına yönelik çalışmaların ise tüm hızıyla devam ettirildiğini söyledi.

Akdemir konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Doğalgaz ile ilgili coğrafi durum ortada. Şuan ki Antep Valisi Vali Erdal Ata ile birlikte çalışma yaptırdık. Belediye olarak bizler katkı sağladık. İnceleme yaptırıldı ÇATES’deki dışarıya atılan su ile şehre kazandırıldığında 40 bin konutun ısındırılması hedeflendi. ÇATES’teki sistem ve oradaki coğrafi konum ciddi bir maliyete sebebiyet verdiğinden belediyeler nezdinde bunun olamayacağını çok iyi hesapladık. Hükümet nezdinde bu girişimleri değerlendirerek yapılması gerektiğini ortaya koyduk. O girişimden sonra da ÇATES’deki durumu inceledik ondan sonraki o enerjiyi kendi bulunduğu yerden Zonguldak’a kazandırılması zor olduğu için geriye attık. Doğalgazı hükümet nezdinde getiriyoruz. Doğalgaz dışa bağımlılıktır evet bende istemiyorum ama şehrin temizliği anlamında, yaşanabilir bir kent olması düşüncesi ile doğalgazı getirdik. Bu kış da bu doğalgazı yakıyoruz. Birçok mahallede çalışmalar başladı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)