** Dergaz Kdz.Ereğli İşletme Müdür Yardımcısı Ender Onur, Kırmacı ve Elmatepe Mahallesine doğalgaz verildiğini abone olmak isteyenlerin müracaat edebileceğini belirterek, doğalgaz kutusu konulan ancak aboneliklerini yapmayan yerlerdeki doğalgaz kutularının sökülmeye başlanacağını söyledi.

** İlk doğalgaz kazmasının 2005 yılında vurulduğu Kdz.Ereğli'de, 8 bin 172 binanın yüzde 60'ının doğalgaz kullanımına geçtiği açıklanırken, Kdz.Ereğli Dergaz İşletme Müdürlüğü'nün aboneler üzerinde yaptığı fatura değerlendirmesinde ise 2009 yılında ortalama doğalgaz ücretinin aylık 79 TL. olduğu tespit edildi.

2004 Yılında ihalesi gerçekleştirilen, ilk kazmanın 2005 yılında vurulduğu Kdz.Ereğli'de şehrin doğalgaza dönüşü devam ediyor. Dergaz Kdz.Ereğli İşletme Müdür Yardımcısı Ender Onur, Kırmacı ve Elmatepe Mahallelerine geçtiğimiz günlerde doğalgaz verildiğini söyledi.

ABONELİK İŞLEMLERİ
Onur, "Kırmacı ve Elmatepe mahallesi de doğalgaza kavuştu. Bu mahallelerimize doğalgaz vermeye başladık. Abone olmak isteyen vatandaşlarımız Dergaz Kdz.Ereğli İşletmesine gelerek müracaatlarını yapabilirler. Abonelik işlemlerinde kredi kartına taksit de yapılmakta. Yine bazı bölgelerimizde vatandaşların talepleri doğrultusunda doğalgaz servis kutularını koymuştuk ancak vatandaşlarımız abonelik yaptırmadıkları gerekçesi ile kullanılmayan bu boş doğalgaz servis kutularını sökmeye başlayacağız" dedi.

YÜZDE 60'I DOĞALGAZDA
2005 Yılında ilk kazmanın vurulmasının ardından 5 yıl geçtiğini belirten Dergaz Kdz.Ereğli İşletme Müdür Yardımcısı Ender Onur, ilçe genelinde 8 bin 172 binanın yüzde 60'ının doğalgaz kullandığına dikkati çekti. Onur, "Kdz.Ereğli'nin şuan itibari ile yüzde 60'ına doğalgaz veriyoruz. Kdz.Ereğli'deki resmi kurumların da büyük bir çoğunluğu doğalgaz kullanıyor. Okullarımızda ise oran çok düşük ilçe genelinde 8 okulumuz doğalgazda yani yüzdeye vurduğumuzda yüzde 80'i doğalgaza henüz geçmedi.

AYLIK 79 TL ÖDENİYOR
Kdz.Ereğli'de doğalgaz kullanan abonelerimiz üzerinde yaptığımız araştırmaya göre aylık ısınma, pişirme ve sıcak su temini değerlendirildiğinde 2007 yılında 73, 2008 yılında 77 ve 2009 yılında da 79 TL. ücret ödediklerini ortaya çıktı. Isınmada kullanılmasa bile pişirme ve sıcak su temininde doğalgaz kullanılması durumunda tesisat maliyetinin abonelik bedeli için ödenen paranın 1 yılda kendini amorti ettiği sonucu da ortaya çıkmaktadır" sözleriyle konuştu.