Çaycuma merkezi 18 ay sonra doğalgaza kavuşacağı açıklandı. Doğalgaz Firma yetkilisi Bekir Selçuk ile anlaşma imzalayan Belediye Başkanı Mithat Gülşen, bir ay içinde doğalgaz çalışmalarına başlanılacağını, 18 ayda tamamlanıp ilçeye doğal gaz verileceğini söyledi.
Belediye Başkanlığı makamında Doğalgaz yetkilileriyle çalışmalar sırasında zarar gören yolların şirket tarafından karşılanması konusunda anlaşma imzalayan Başkan Gülşen doğalgazın ilçeye hayırlı olmasını ifade etti. Gülşen, Çaycuma'mız adına sözleşme yapıyoruz.
Doğalgazın yerleşim birimlerine döşenirken zarar gören yolarımızın doğalgaz şirketi tarafı tarafından yapılması konusudur. Şirketin Zonguldak Kozlu ve Bartın'da olmak üzere bizimle beraber dördüncüsü Çaycuma ilçesi olarak biz yapıyoruz. Sözleşmenin ana maddesi şudur. Parke sökülen yerleri firma tarafından yapılacaktır, asfalt kısmını ise belediyemiz yapacaktır ve şirket asfalt parasını metre kare üzerinden bizlere ödeyecek. Bu doğalgaz ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Genel müdürümüzle görüştüm, özellikle bizim Velioğlu Oyka Fabrikası, Yurtbay Tuğla'ya kadar doğa gaz verilmesi ve boru hattının çekilmesiyle ilgili ricada bulundum.
Kendileri de fabrikaya sipariş verdiklerini ve alınan doğalgazı ek olarak döşeyeceklerini söyledi.
18 ay içersinde ilçemiz doğalgazı kullanmaya başlayacaktır dedi. Doğalgaz Firma yetkilisi Bekir Selçuk ise duygularını şöyle dile getirdi;
Doğalgazın Çaycuma ilçesine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bizler bölgede üç yer ile sözleşme imzaladık. Dördüncüsünü de Çaycuma'da imzalıyoruz.
Başkanımızın dediği gibi boru siparişlerini verdik. En yakın zamanda borularımızı buraya getireceğiz ve çalışmaya başlayacağız.