AKSA DERGAZ Şirket Müdürü Doğan, Ereğli ve Gülüç'te yatırımların tamamlanma oranının yüzde 98'e ulaştığını, abonelik oranlarında ise yüzde 71 seviyelerinde bulunduğunu belirtti, bir yere gaz arzını sağlayabilmek için öncelikle belediyenin imar planlarını yaparak yolların açık olması gerektiğini hatırlattı.

Kdz.Ereğli Kaymakamı Madenoğlu, imar planı yapılamadığı için bazı mahallelerde vatandaşlara doğalgazın verilemediğini öğrendiğini belirterek, "Aksa, doğalgaz vermek, vatandaşımız almak istiyor ama imar nedeniyle bu talepler yerine gelmiyor. Mahallelerde yaptığımız toplantılarda da bunu biz görüyoruz. Dolayısıyla bu konuda belediyemize çok iş düşüyor" dedi.

 

 

Aksa Düzce Ereğli Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. (Dergaz) Kdz. Ereğli Öğretmenevinde Kaymakam Nazım Madenoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kdz. Ereğli ve Gülüç Mahalle Muhtarlarının katıldığı “Kdz. Ereğli ve Gülüç Değerlendirme Toplantısı’ gerçekleştirdiği bildirildi.

 

DAĞITIM SEKTÖRÜNDE BİRİNCİ

AKSA Dergaz Şirket Müdürü Mustafa Doğan, bölgede ilk kez 2004 yılında başlanılan doğalgaz yatırım çalışmalarının büyük oranda tamamladıklarını belirterek, "Aksa Doğalgaz olarak Türkiye’de 21 lisansımız var. Bunlardan bir tanesi de Düzce Ereğli Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Toplam 27 il 165 ilçeye hizmet veriyoruz. Şuan itibariyle dağıtım sektöründe Türkiye’nin en büyük şirketi olarak hizmet vermekteyiz. 2004 yılından bu yana da Düzce ve Ereğli’yi de içine alan bölgede hizmetimizi sürdürüyoruz. En son genişlemeler ile beraber Boğaziçi Beldesi ve Yığılca’nın da 2018’de gaz arzını sağladığımızda bölgedeki yatırımlarımızı da tamamlamış olacağız"

 

"3 TANE SORUNUMUZ VAR"

Vatandaşların, "buralarda hattınız var mı, yok mu?” ya da “imar planları” konularında bir takım sorular geldiğini ifade eden Doğan, “biz bir takım sebepler yazarak olumsuz cevaplar veriyoruz. Bizim burada üç tane sorunumuz var. Birincisi; biz belediye imar alanı içerisinden sorumluyuz. Sadece burada yatırım yapabiliyoruz. Biz diğer kurumlar gibi bir ilin bütününden sorumlu değiliz. Dolayısıyla bir yere gaz arzını sağlayabilmemiz için öncelikli belediyenin imar planlarının, yollarının açık olması gerekiyor. Bu konudaki sorunu da hep beraber çözmemiz gerekiyor. İmar yolları açık değilse, kırmızı kotu oluşmamışsa ya da ilgili kurum izin vermiyorsa biz buralarda EPDK’nın bir takım kurul ve kararlarına istinaden imalatı yapamıyoruz.”diye konuştu.

 

YÜZDE 98'E ULAŞILDI

Aksa Doğalgaz Bölge Müdürü Doğan, Ereğli ve Gülüç’te yatırımların tamamlanma oranı olarak yüzde 98’e ulaştıklarını söyleyerek, “Yüzde 2’lik kısımda imar yolları açılmamış ya da diğer teknik sebeplerden dolayı çalışma yapamadığımız yerlerdir. Ama abonelik oranlarına baktığımızda bu oran yüzde 71. 12 yılımızı tamamladık burada oranlara baktığımızda aslında biraz düşükteyiz. Bugünkü toplanmamızın nedeni de acaba iletişimde mi bir sorunumuz var ya da uygulamada mı bir sorunumuz var konularında sizlerin de görüşlerini almak” ifadelerine yer verdi. 

 

"İMAR SORUNU İÇİN BELEDİYEMİZE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR"

Kaymakam Nazım Madenoğlu da, toplantıda yaptığı konuşmasında; yerel idarecileri ve muhtarları yan yana getirerek doğalgaz çalışmaları hakkında bilgi vermelerinden dolayı Aksa Doğalgaz yöneticilerini kutladı ve “imar planı yapılamadığı için bazı mahallelerde talep sahipleri vatandaşlarımıza doğalgazın verilemediğini öğrendim. Bence bugünkü toplantımızın ana konusu da o. Aksa Doğalgaz vermek istiyor, vatandaşımız almak istiyor ama imar nedeniyle bu talepler yerine gelmiyor. Mahallelerde yaptığımız toplantılarda da bunu biz görüyoruz. Dolayısıyla bu konuda belediyemize çok iş düşüyor. Burada yüzde 98 oranında vatandaşımıza doğalgaz ulaştırmışız ama gönlümüz arzu ediyor ki bu yüzde 100’e ulaşsın. Biz doğalgazı talep eden bütün vatandaşlarımıza bunu ulaştırmak zorundayız.”şeklinde konuştu.

 

"HİÇ TE KOLAY DEĞİL"

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da konuşmasında aynı zamanda kendisinin de Aksa Düzce Ereğli Doğalgaz’ın yönetiminde bulunduğunu hatırlatarak, “Buradan bütün Aksa ve Dergaz yönetimine de teşekkürlerimi sunuyorum. İlçemizde göreve geldiğimizden bugüne 110 kilometrenin üzerinde gaz arzı sağladılar. Bu böyle bir coğrafyada hiç kolay bir iş değil. Biraz önce zorlukları da arkadaşlar anlattılar. Öncelikle imar geçen yerlere gaz arzı sağlanıyor. Tabi ki bizler de göreve geldikten sonra tam 7 bin tane konuta gaz arzı sağlandı. Bu arada da 5 buçuk kilometrede çelik hat çalışması yapıldı. Özelikle merkez bölgemizde geçen sene Devrek Yol ayrımından eski hastane bölgesine kadar 8 inçlik çelik borularla hat çalışması yapıldı. Yine Sarıkorkmaz’a doğruda çalışmalar yapıldı. Bütün mahallelerin alt yapısını bitirdik. Su ve enerji hatları da bitti. Bir tek Kıyıcak ve Ören Yeni Mahalle’de çalışmalarımız tamamlanamadı. Bu mahallerimize de doğalgaz arzını inşallah önümüzdeki yıllarda planlayacağız. Yine Göktepe’de Malatra sokağa ve Huzurevinin orada da problemimiz var. Burada karayolları problemi var, onu da çözeceğiz.”dedi.

 

PLAKET VERİLDİ

Aksa Doğalgaz Kdz. Ereğli Şube Müdürü Ender Onur da,ilçedeki doğalgaz çalışmalarını özetledi ve gelinen son durumu farklı konu başlıklarıyla detaylı bir sunumeşliğinde anlattı. Mahalle Muhtarlarının sorun taleplerini aktarması ile bir süre daha devam eden toplantı plaket takdim töreni ile sona erdi.