Orman ve Su İşleri 10'uncu Bölge Müdürlüğü Zonguldak Şubesine bağlı ekipler, Alaplı ve Ereğli'de kar kalınlığının 1 metre'yi ulaştığı yüksek kesimlerde yaban hayvanları ve kuşların beslenmesi için yemleme yaptı.
Orman ve Su İşleri Zonguldak Şube Müdürü Sezgin Örmeci, gazetecilere yaptığı açıklamada yaban hayvanlarının yiyecek ihtiyaçlarını karşılamalarının zor olduğu kış aylarında yaban hayatı korumak amacıyla yemleme çalışması yaptıklarını söyledi.  Ocak ve şubat ayında devam eden yemlemede doğaya yaban hayvanlarının ihtiyacı olan yiyecek türlerine göre yemleme yaptıklarını anlatan Örmeci, şunları söyledi;
Zonguldak Orman ve Su İşleri şube müdürlüğü olarak, İl genelinde yoğun gecen kış koşulları nedeniyle yem bulmak ta zorluk çeken yaban hayvanlarına yönelik olarak yemleme faaliyetlerimiz devam etmektedir. Bu kapsamda 5 ton kırık buğday ve 1 tonda yonca yemlemesi yaptık. 3 ekibimiz bir yandan yemleme yaparken bir yandan ise yaban hayatına yönelik koruma kontrol faaliyetlerine devam etmektedir.
Kış koşullarını takip ediyoruz. Hava koşulları kötüleşmesi durumunda yemleme faaliyetlerini arttırarak devam ettireceğiz.