Zonguldak'ta, yoğun kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için doğaya buğday, yonca ve et gibi yem bırakıldı.
Orman ve Su İşleri 10'uncu Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Zonguldak Şube Müdürlüğü ekipleri, avlanmaya kapalı alanlara ve av hayvanlarının yoğun olarak yaşadığı bölgelere arazi araçlarıyla ulaştı. Kar kalınlığının 60 ila 80 santimetre arasında olduğu merkez ilçenin yanı sıra Devrek, Çaycuma ve Ereğli ilçelerinin yüksek kesimlerine ulaşan ekipler, yaban hayvanlarının geçebileceği arazilere 2 bin 500 kilogram buğday, bin kilogram yonca ve 100 kilogram da et-kemik bıraktı.
Orman ve Su İşleri Zonguldak Şube Müdürü Sezgin Örmeci, yoğun kar yağışı nedeniyle yem bulmakta zorlanan kuşlar ve memeli hayvanların aç kalmaması için doğaya yem bırakıldığını belirterek, "Kar yağışı ile birlikte doğal örtü kar ile kaplandı.
Av yaban hayvanları yaşamlarını sürdürebilmek için yem bulmakta zorlanıyor. Yaban hayvanlarının desteklenmelerine yönelik yemleme faaliyetlerimizi yaptık. Kurt gibi yırtıcı hayvanların bulunduğu alanlara kemik, kuşlara buğday ve karacak, geyik gibi hayvanların beslenebilmesi için de yonca ve buğdayı yaşam alanlarına bıraktık.  Yemleme çalışmaları kötü hava koşullarına göre devam edecek" dedi.