Gökçeler sınırları içinde bulunan Açıkhava Mahallesi'ndeki içme suyunun insan sağlığını tehdit ettiğine dönük haberimize İlçe Sağlık Gurup Başkanlığı'ndan açıklama geldi:

Zonguldak yolu üzerindeki çöp toplama merkezinden kaynaklandığı öne sürülen kirlenmenin salgın hastalığa yol açmasından endişe ediliyor.

Kdz. Ereğli'nin çöp toplama merkezi Zonguldak karayolu üzerindeki Üçköy mevkisinde. Bu mevkideki su alanlarının büyük bir kirlenme ile karşı karşıya kaldığı Gökçeler Beldesi'ndeki Açıkhava Mahallesi'nde ortaya çıktı. Açıkhava Mahallesi'ndeki içme sularının kirlendiği ve yapılan tahlillerde de bunun ortaya çıktığı, laboratuar sonuçlarının Gökçeler Belediyesi'ne gönderildiği de öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak Açıkhava Mahallesi sakinlerinden gazetemiz merkezine gelen ihbarda biz suyumuzu Üçköy'den gelen şebekeden kullanıyoruz. Üçköy çevresine yapılan çöp toplama merkezinden sızan çöp suları bizim suyumuza karışmaya başladı. Ve bize gelen su şu anda ne içilecek ne de kullanılacak durumda. Sudan alınan tahliller, Gökçeler Belediyesi'ne geldi. Acil durum var ama kimse bizlerle ilgilenmiyor. Burada salgın hastalıklar başlamak üzere. Ne olur yetkililer harekete geçsin ve bu duruma çözüm bulsun" ifadeleri kullanılmıştı.
Bu haber gazetemizde Dikkat çok acil başlığıyla yayımlandıktan sonra; konuya ilçe Kaymakamı İbrahim Çay el attı ve derhal bilgi istedi.
Kaymakamın emri üzerine olayla ilgili ilçe Sağlık Grup Başkanlığının yaptığı çalışmalar iletildi. İlçe Sağlık Grup Başkanı Yüksel Tuncer, konuyla ilgili olarak gazetemiz merkezini aradı ve şu bilgiyi verdi:
Konu ilgili şikayet bize ulaştığında biz gittik ve oradan numune aldık. Aldığımız numunelerin laboratuar sonuçları gerçekten de çok üst sınırlarda çıktı. İnsan sağlığını tehdit eden bu durum üzerine sonuçları hemen Gökçeler Belediyesi'ne göndererek önlem almasını istedik. Bundan sonraki süreç belediyeyi ilgilendiriyor.
Şimdi yeniden (14 Kasım 2011) gidip numuneler alacağız ve sonuçlarını da kamuoyu ile paylaşacağız.
Bu gelişmeler yaşanırken yaptığımız araştırmada ise ortaya çok büyük tehdit ve tehlikenin ipuçları çıktı. Üçköy mevkisinden kaynaklandığı öne sürülen bu kirlenme doğru ise, sadece Gökçeler Beldesi'nin Açıkhava mahallesi değil, bu çevredeki tüm köylerde aynı kirlenme tehlikesiyle karşı karşıya. Üçköy mevkisinde o kadar çok su alıp kullanıyor ki, bunun tam sayısını bilmek de zor. Hatta Kdz. Ereğli Belediyesi'nin de bu çevredeki kaynaklardan gelen suyu mevcut şebekeye takviye yapılıyor.  Açıkhava Mahallesi'ndeki kirlenmeye bu açıdan bakıldığında ise tüm bölgenin büyük bir salgın hastalık ile karşı karşıya kalabileceği öne çıkarılıyor.
Öte yandan çöp toplama merkezinden kirlenmenin olamayacağı, bu alanda beton zeminlerin bulunduğu da belirtilirken, çöp araçlarının sularını boşaltmasıyla kirlenme yaşanabileceğine de dikkat çekiliyor.