Alaplı Tüm İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Kazım Uysal, son zamanlarda dernek hakkında basında çıkan haberlere açıklık getirdi. 1700 üyesi olan bir derneğin 35 kişinin katıldığı kongre ile derneği fesih duruma getirmesinde iyi niyet aramanın tamamen hayal olmaktan öteye gitmeyeceği belirten Uysal, "Üyelerin aidatı ile yaşayan Derneğin Feshinin Emeklilere haber verilmeden oldubittiye getirilmesini ve üyelerini kömür yazımından yazıma hatırlayan anlayıştan emekliler adına daha faydalı olacağına inanmak mümkün değildir" dedi.
Alaplı Tüm İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Kazım Uysal son günlerde internet ve yerel basında Tüm İşçi Emeklileri Derneği için fesih olduğu böyle dernek olmadığına yönelik açıklamaları eleştirdi.  Bu durumun gerçeği yansıtmadığını belirten Uysal şunları kaydetti:

ÖÇ ALMAK İSTEMEKTİR
"Son günlerde İnternet Yerel basında Tüm İşçi Emeklileri Derneğimiz için fesih olduğu böyle dernek olmadığı beyan edilmektedir. Oysa ki bunları söyleyenler Derneğin 4 yıldır yönetiminde bulunmuşlardır. İki yıldır sorun yaşadığını belirtmektedirler. Bu şikâyetler daha önce üyelere anlatılmış olsalardı bir anlamı olurdu. Kendileri görevden alındıktan sonra yapıldığı zaman bunun anlamı 4 yıldır idarecilik yaptıkları dernekten öç almak istemekten başka manası yoktur.
Değerli Emeklilerimiz bir ay içinde sizlere basın yoluyla el ilanı ile ulaşmaya çalıştık. Hedeflerimizi sizlerle paylaşmak istedik bunu yaparken sizlere doğruları anlatmakta fayda var. Son günlerde İnternet Yerel basında Tüm İşçi Emeklileri Derneğimiz için fesih olduğu böyle dernek olmadığı beyan edilmektedir.

'EVET' DER MİSİNİZ?
Değerli Emekliler 1700 üyesi olan bir dernek 35 kişinin katıldığı kongre ile derneği fesih duruma getirmesinde iyi niyet aramak tamamen hayal olmaktan öteye gitmez.
Değerli Emekliler sizler böyle bir olaya evet der misiniz?, üyelerin aidatı ile yaşayan dernekten sizlere haber verilmeden oldu bittiye evet der misiniz?, Üyelerini kömür yazımından yazıma hatırlayan anlayıştan emekliler adına daha faydalı olacağına inanmak mümkün değildir.
Derneğin fesih olayına gidilmiş onun üzerine Genel Merkez kongrenin iptali için mahkemeye müracaat etmiştir. 14 Temmuz da duruşması vardır. Bizler Genel Merkez tarafından boşluk bırakmamak için geçici görevlendirilmiş derneği tekrar faaliyete geçirdik.
İlk iş olarak Dernek Binamızı üyelerine daha faydalı olacağı yeni yerine taşıdık.
Emekli arkadaşlar sivil toplum kuruluşları çare bulmakta görevlilerdir. Mazeret üretmek iyi değildir. Her kızan dernek kapatırsa hiçbir dernek yaşamaz.

HEDEF BELİRLİYORUZ
Şubeler aktif çalışırsa hedef koyup onu yaşatmaya çalışırsa fayda sağlar. Şikayet olunan merkezden hizmet alınır. Biz Tüm İşçi Emekliler Derneği olarak hedef belirliyoruz. Alaplı'da çok amaçlı mutlaka Emekliler Lokali olacaktır. Toplu taşımacılıktan haydanılmalıdır. Emekliler için piknik, Konferans ve Mevlitler düzenlenmelidir. Yine hukuksal sorunlarına şubenin ve Genel Merkezin hukukçuları tarafından hakları aranmalıdır.
Banka, PTT önlerinde kışın soğuktan yazın sıcaktan korunmalıdırlar. Hastaneler ziyaret edilip gönülleri alınmalı yardımcı olunmalıdır. Aynı amaçla derneklerle birlikte güç oluşturmaya çalışılmalıdır. Değerli Emekliler kavganın çekişmenin merkezi olmak değil,  hizmet etmek anlayışı ile birlikten kuvvet doğar inancıyla mücadele edilmesi için bir şeyler yapmak zorundayız.

BİRLİKTE KARAR VERELİM
Bunun için üye sayımızı 1700' ler den 2000'lere hatta daha fazlaya çıkarmak lazım. Üye yazılımlarımız devam etmektedir. Sizleri yeni adresimize bekliyoruz. Sizlerin fikirlerinden faydalanarak daha iyi bir gelecek olduğuna inanıyoruz.
Değerli Emekliler sorun hepimizin, kendimiz için zaman ayıralım. Doğru olanı bulup doğru adreste buluşalım. Kendisinden başkasına güvenmeyen anlayışa dur diyelim. Olaylara gelişmelere birlikte karar verelim. Karar verme hakkı kendilerini özel sananlar değil,  tüm üyelerin katılımını destekleyen sorunları sizlerle paylaşan gücünü imtiyazdan değil siz üyelerinden alan anlayışa destek vermenizi temenni eder sağlıklı yaşam dilerim."