Vaka sayılarının artış gösterdiği ilçe genelinde hastanelerde de yoğunluklar oluştu. Sağlık Bakanlığı'nın, "Hayat Eve Sığar" uygulamasında Kdz.Ereğli ilçe genelinde yüksek riskli bölge sayısındaki artış devam ediyor.

Kdz.Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı'nın önceki gün açıkladığı, "Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi'nde doğum servisinin kapatılması" gelinen son noktayı ilçe genelinde ortaya koyuyor.

200 bine yaklaşan nüfuslu ilçede Ereğli Devlet Hastanesi'nde Kadın Doğum Servisinin kapatılması ayrı bir tartışma konusu oldu. Vatandaşlar sosyal medyada da ilçede poz üzerine poz veren siyasilere göndermede bulunarak, "Siz bu memlekette yaşamıyor musunuz?" sorusunu yönetiyor.

VATANDAŞ TEPKİLİ

Vatandaşın özel hastaneye mahkum edildiğini dile getiren vatandaşlar, "Kocaman devletin hastanesinde doğum servisinin kapatılması ve buna bir çözüm bulunamaması çok acı bir durumdur", "Fotoğraf üzerine fotoğraf çektiren mikrofonla nutuk atanlar vatandaşların sorunlarını çözümü noktasında sıfırlar", "Gerçekten çok yazık, vatandaşı özel hastanelere mahkum ettiler", "Doğum bu, gelen çocuğa gelme hastanede servis kapalı mı denilecek?", "Ereğli'de siyaset kademesi konuşmaktan ve poz vermekten başka yaptıkları birşey yok", "Yazık, gerçekten çok yazık" sözleri ile tepkilerini dile getiriyor.

KALP DOKTORU VAR ANJİYO YAPILAMIYOR

Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi'nde kardiyoloji doktoru bulunmasına rağmen sadece tanı konulabiliyor. İlçedeki özel hastanede anjiyo yapılabilirken 5 yıldızlı otel ayarındaki Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi'nde tedavilerin gerçekleştirilememesi "ayıp" olarak değerlendiriliyor. Konunun daha önce de ilçedeki yöneticilere bizzat aktarıldığı ancak herhangi bir sonuca yine ulaşılamadığı belirtiliyor. 200 Bin nüfusa yaklaşan Alaplı ilçesi başta olmak üzere farklı bölgelerden hastaların da başvurarak tedavi aradığı Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi'nde eksikliklerinin giderilmesi için yöneticilerin harekete geçmesi bekleniyor.