KESK Zonguldak Kadın Platformu “TECAVÜZ MEŞRULAŞTIRILAMAZ!” başlıklı açıklamasında “Türkiye’de çocuk istismarı sistematik ve yaygın olarak işleniyor. Çocuk yaşta evlilikler, cinsel istismarın sürekli hale getirilmiş biçimidir. AKP hükümeti, eril ve cinsiyet eşitliğini reddeden bir anlayışla cinsel istismarı meşrulaştırıp yasal hale getiriyor. AKP'nin cinsel istismara uğrayan çocukları evlendirip tecavüzcüyü kurtarma planının gece yarısı meclise getirilmesi yetmemiş gibi Adalet Bakanı’nın yaptığı açıklamada, "Tecavüzcüleri kesinlikle kapsamıyor, ancak Çocuklarla evlenenlere uygulanacak" demesi niyeti apaçık ortaya koymuştur.” Denildi.

Açıklamanın devamı şöyle:

“AKP hükümeti süresince toplumsal cinsiyet algısının giderek geleneksel, eril ve cinsiyet eşitliğini reddeden bir anlayışta oluşturulduğunu görüyoruz. Kadın erkek rolleri bu zihniyete göre oluşturulmakta, toplumsal rollerin ve evlilik yaşının dinsel muhafazakârlık temelinde küçültülmesi ile erken evlilikler meşru gösterilmeye çalışılmaktadır.

Siyasal iktidarın Pozantı cezaevi, Ensar Vakfı, İzmir, Gerger başta olmak üzere ülkede yaşanan cinsel istismarların üzerini örtmeye yönelik açıklamaları, cinsel istismar ve cinsel saldırıların artmasına yol açmaktadır. Kadına ve çocuğa yönelik taciz, tecavüz ve katliamlar AKP’nin cinsiyetçi politikalarından güç almaktadır.

Doğuracağı insanlık dışı sonuçları şimdiden bilinen bu yasa tasarısı derhal geri çekilmelidir. AKP tecavüzcüleri aklayan yüz karası bu yasa müsveddesini geçirmekte kararlı durduğu takdirde tüm kadınlar olarak tecavüzcüler ve tecavüzü aklayanlar hesap verene kadar direnişte olacağız.

Biz KESK’ li kadınlar olarak, çocuk istismarını, taciz ve tecavüzü meşrulaştıran yasalarınıza, eril söylem ve politikalarınıza karşı, her türlü tahakkümden arınmış, eşit ve özgür bir yaşam için kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz.”