Zonguldak'ta, doktorlara ve medikalcilere yönelik gerçekleştirilen operasyonda tutuklanarak cezaevine gönderilen dört doktor serbest bırakıldı.  

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen Medikal operasyonunda haklarında tutuklama kararı çıkarılan beş doktordan 4'ü Beycuma M Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'na gönderilmişti. Operasyonun başından beri firar eden medikal firması sahibi Ş.K. ve serbest bırakıldıktan sonra hakkında tutuklama kararı çıkarılan bir doktorun şehir dışına çıkması üzerine aramaları sürüyordu. Sanık avukatlarından Burçin Bahadır, cezaevinde tutuklu bulunan dört doktor için Zonguldak Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurduklarını belirterek, "Mahkeme doktorların tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmalarına karar verdi. Haklarında tutuklama kararı olan iki kişinin de tutuklama kararını kaldırdı" dedi. 

Firar eden medikalcı firması sahibi ve şehir dışındaki bir doktorun haklarındaki tutuklama kararının kaldırıldığı ve işlemlerin sürdüğü öğrenildi. Yeniden serbest bırakılan doktorların ve medikalcıların yargılamaları mahkeme tarafından sürecek.