Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimliğini arayan ve başkomiser olduğunu iddia eden kimliği belirsiz kişi başhekimliğe vekaleten bakan Doktor Zülfikar Çelik'in telefonundan amiralin eşinin rahatsız edildiği gerekçe göstererek Çelik ve bazı doktorlardan 18 bin TL'lik kontör dolandırıcılığı gerçekleştirdi.

Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Zülfikar Çelik, kimliği belirsiz kişi tarafından dolandırıldı. Ereğli Devlet Hastanesini telefonla arayan ve başhekim ile görüşmek istediğini belirten kimliği belirsiz kişi, Başhekim Muharrem Erdem'in izini nedeniyle vekaleten Başhekimliğe bakan Zülfikar Çelik ile görüştü, Çelik'e ait cep telefonundan Karadeniz Bölge Komutanının eşinin rahatsız edildiğini ve kişinin yakalanması için kontör gerekli olduğunu belirten kimliği belirsiz kişinin hattına Çelik kendi ve başka doktor arkadaşlarından aldığı kredi kartlarından yaklaşık 18 bin TL'lik kontör yüklendi. Kayıplara karışan kimliği belirsiz kişinin kendisini emniyette görevli başkomser olarak tanıttığını belirten Çelik yaşanan olayı şu şekilde anlattı:

BAŞHEKİMLİK ARANDI
Başhekimliğe bakıyordum hastanenin direk telefonundan arayan bir kişi başhekim ile görüşmek istediğini belirtmiş. Görüştüm bana özel görüşmemiz gerekiyor Emniyet Müdürlüğünden arıyorum adım Başkomser Hakan sicil numaram da şudur diyerek cep telefonumu istedi. Numarasını verdim ve beni gizli bir numaradan aradı. Yanınızda kimse olmasın çok gizli bir konu var dedi. Bende endişelendim ne olduğu konusunda. Bana bankadaki tüm hesaplarınıza kadar bloke olma durumunuz var cep telefonu numaranız kopyalanmış ve size ait telefon numarasından Karadeniz Bölge Komutanının eşi aranarak küfür ediliyormuş dedi.

60 BİN KONTÖR
Bu kişiyi tespit ettiklerini adının da Kenan Karhan olduğunu yakalanması için de yardımcı olmamı istedi. Kendisine Ereğli Cumhuriyet Savcılığına veya emniyete hemen gelebileceğimi söyledim. Bana biz konuyu takip ediyoruz sorunu çözeceğiz dedi. Kredi kartımdan kontör yüklememi talep etti, ben şuan yükleyemem desem de hastanenin ATM'sine gidin oradan yükleyebilirsiniz dedi. Gittim ve 60 bin kontör yükledim. Kredi kartımın limiti bitti bana diğer arkadaşlarımın da kredi kartlarından kontör yüklememi ve çok az bir limit kaldığını söyledi. Arkadaşlarımdan da kredi kartlarını aldım birinden 2 bin TL diğerinden 3 bin TL olmak üzere yaklaşık 17-18 bin TL'lik bir kontör yükledim.

MAĞDUR OLDUM
Ardından telefonda iletişim kesildi. Ne arayan oldu ne soran araştırdım ki böyle bir olayın olmadığı. Emniyet Müdürlüğüne giderek bu konuda şikayetçi oldum. Ben mağdur oldum başka kişilerin mağdur olmasını istemiyorum" dedi.

ŞİKAYETTE BULUNDU
Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş'da, konu ile ilgili olarak Ereğli Devlet Hastanesi'nde görevli Uzman Doktor Zülfikar Çelik'in yüklü miktarda dolandırıldığına dönük şikayette bulunduğunu belirtti.