Alaplı Hastanesinde uzman doktor isteyen vatandaşlar imza kampanyası başlatırken, Merkez Sağlık Ocağında da doktor sıkıntısı dile getiriliyor.

Hastanede; Kulak-Burun-Boğaz, Göz, Cildiye, Ortopedi ve Kadın Hastalıkları dallarında uzman doktor bulunmaması nedeniyle Gençler tarafından başlatılan  "İlçemize Uzman Doktor istiyoruz" imza kampanyası bir anda toplumun sesi oldu.

Alaplı'da gençler toplumsal konularda ilçe birliğini oluşturan ve çevreye de örnek olacak bir adımı atarak, Devlet Hastanesi'ndeki uzman doktor açığını dile getirmek ve yönetenlerin de dikkatini çekmek için  "İlçemize Uzman Doktor istiyoruz" isimli bir  imza kampanyası başlattılar.
Hastanede Kulak-Burun-Boğaz, Göz,  Cildiye, Ortopedi ve Kadın Hastalıkları dallarında Uzman Doktor sıkıntısı yaşanması nedeniyle Gençler tarafından "İlçemize Uzman Doktor istiyoruz" imza kampanyası büyük ilgi görüyor.
Gençler adına konuşan Belediye Personeli Çetin Yaman, "İlçede Nüfus ve Hastane Potansiyelinin yüksek olmasına istinaden Alaplı Devlet Hastanesindeki değişik branşlar da uzman doktor sayısının eksik olması nedeniyle Halkımız çevre İlçelerde muayene olmak zorundadır. Bu mağduriyetin giderilmesi için İlçemiz Devlet Hastanesine Kulak-Burun-Boğaz, Göz,  Cildiye, Ortopedi ve Kadın Hastalıkları dallarında uzman doktorların görevlendirilmesini istiyor ve bekliyoruz" dedi
Kampanya çerçevesinde kent merkezi ve kırsalda  çalışma başlattıklarını ve ilk etapta 300 imza topladıklarını belirten Yaman "Kampanyaya vatandaşlarımız ve esnafımız destek veriyor. Hastanemize atanan uzman doktorlar kısa bir süre sonra başka yerlere tayin ediliyorlar.  Dolayısıyla Hastanede uzman doktor sıkıntısı meydana geliyor. Vatandaşımızda Ereğli Devlet Hastanesi ve Özel Hastanelere gitmek zorunda kalıyor. Bizde İlçemize kalıcı uzman doktorlar istiyoruz. Bu konuda tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz. Topladığımız imzaları İlçe Kaymakamımız Aydın Memük'e teslim edeceğiz.  İmzaları ayrıca Sağlık Bakanlığına fakslayacağız. Temennimiz İlçemize Uzman doktorların gelmesi ve Hastanemizde hastalara en iyi hizmetin verilmesidir" sözleriyle taleplerini dile getirdi.

SAĞLIK OCAĞINDA DA AÇIK VAR
Alaplı Mahalle Muhtarları Merkez Sağlık Ocağı Ek Biriminde yaşanan doktor sıkıntısının giderilmesi için imza kampanyası başlattıklarını bildirdi. Siteler Mahallesindeki Alaplı Merkez Sağlık Ocağı Ek Birim Şubesinde bir süredir Doktor sıkıntısının yaşandığını belirten Mahalle Muhtarları, "Alaplı Merkez Sağlık Ocağı Ek Birim Şubesinde bir süredir doktor sıkıntısı yaşanıyor. Şu anda hafta Salı ve Perşembe günleri doktorlar ikişer saat görev yapmaya geliyor. Bu durum hasta ve raporlu ilaç yazdırmak isteyenler için sıkıntı oluşturuyor. Biz buraya kalıcı bir doktor görevlendirilmesini istiyoruz. Bu konuda mahallelerde  imza kampanyası başlattık. Topladığımız bu imzaları İlçe Kaymakamımız Aydın Memük'e teslim edeceğiz" sözleriyle taleplerini dile getirdiler.