Karşıyaka Mahallesinde İlk evliliğinde 3 ve ikinci evliliğinde 4 olmak üzere 7 çocuk sahibi olan 1929 doğumlu Halime Teköz, (81) soğuk ve harabeyi andıran bir evde yalnız ve kim sesiz bir şekilde yaşama tutunmaya çalışıyor. Alaplı'nın Karşıyaka Mahallesinde yaşayan Teköz, "Kaymakamlık ve belediye kömür ve gıda ya pıyor. Geçen sene oğlum kaymakamlıktan gelen kömürü satmış. Bu sene oğluma yeşil kartlı olduğum için kömür veriyorlar. Ama eve kömür gelmedi. Maaşım var ama paramı çocuklarım alıyor 150 TL kira veriyorum. Ben paramı hiç yiyemedim. Aç ve yoksulluk içindeyim" dedi.

BÖYLE EVLAT DÜŞMAN BAŞINA

Maaşını çocuklarının aldığını, Belediye ve Kaymakamlık tarafından kömür ve gıda yardımlarını çocuklarının sattığını belirten Teköz," Çocuklarımdan kızım benim emekli maaşımı alıyor. Ben aç kaldım. Açıkta kaldım. Ama ben çocuklarımın yanınsa gitmek istemiyorum. Gelinlerim beni hırpalıyorlar. İkinci evliliğimden dört çocuğum var. Hiçbir evladım bana yardım etmek için gelmedi. Benim köyümde fındığım var bana beş kuruş para vermediler. Bir  kilo fındık bile kapıma getirmediler. Kaymakamlık ve belediye kömür ve gıda yapıyor. Geçen sene oğlum kaymakamlıktan gelen kömürü satmış bana komşularım baktı. Bu sene oğluma yeşil kartlı olduğum için kömür veriyorlar. Ama eve kömür gelmedi. Maaşım var ama paramı çocuklarım alıyor 150 TL kira veriyorum. Ben paramı hiç yiyemedim. Aç ve yoksulluk içindeyim. Askerde oğlum hastalandı. Eskiden de saftı askerlikte kafayı sıyırdı. Doktora götürdüm hocaya götürdüm çare bulamadım. Oğlum Kırk yaşına geldi onunla birlikte aynı evde kalıyorum. Ne içiyorum, ne yiyorum diye soran yok" dedi.

SON DEMLERİNDE HUZUR İSTİYOR

Kalan ömründe huzur içinde yaşamak istediğini ve maaşının hepsini vermeye hazır olduğunu belirten Teköz, Kalan ömrümde bu yaştan sonra bende huzur istiyorum. Maaşımın hepsini vermeye razıyım. Çok çile ve açlık çektim? dedi.