Alaplı'da kendisini telefonda polis olarak tanıtan şüphelinin söylediği hesaba para aktarmak isteyen işçi emeklisi, bankada sıra beklerken polis tarafından dolandırılmaktan kurtarıldı.

İşçi emeklisi Ahmet Öztürk'ü (65)  cep telefonuyla arayan şüpheli, kendisini İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru olarak tanıtarak, "Başkası sizin adınıza banka hesabından kredi çekmek üzere, biz bunu duyduk, size haber veriyoruz. Bankaya 100 metre kalınca beni oğlunuz bilerek arayın, ne kadar kredi çekebiliyorsun, onu sorun" dedi.

Şüphelinin yönlendirmesiyle banka şubesine giden Öztürk'ün çocukları, babasının telefon konuşmalarından şüphelenerek durumu yakınlarına bildirdi. İhbar üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bankaya giderek Öztürk'ü kredi çekmek amacıyla beklediği sırada dolandırılmaktan kurtardı.

 

Öztürk, yaptığı açıklamada, bankaya 100 metre kala dolandırıcıyı aradığını söyledi.

Telefondaki şüphelinin vereceği hesap numarasına para aktarmasını istediğini belirten Öztürk, "O para devletin parası, tekrar sana geri ödeyeceğiz,  aldığın makbuzu da emniyet müdürlüğüne getireceksin' dedi. Ben bankada sıramı aldım. Önümde birkaç kişi vardı. Yaklaşık 30 dakika bekledikten sonra çocuklarım ve polis geldi. Bana 'baba dışarıda biraz hava al' dediler. Sonra emniyet müdürlüğüne getirilince dolandırıcıların aradığını emniyette öğrendim" şeklinde konuştu.

 

(Haber Cem Sürmeneli)