Alaplı Emniyet Müdürü İsmail Baş, son zamanlarda ülke genelinde artan sabit telefonla dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Alaplı Emniyet Müdürü İsmail Baş, dolandırıcılığı meslek haline getirmiş kişiler tarafından ikna edici konuşmalarla vatandaşları dolandırma girişimi olaylarında yaşanan artışa dikkat çekti. Son zamanlarda ülke genelinde artış gösteren sabit telefonla dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşlardan dikkatli olmalarını isteyen Baş, "Dolandırıcılığı meslek haline getirmiş kişiler tarafından ikna edici konuşmalar yapmak suretiyle hediye kazandınız, kol saati kazandınız, faturanızda indirim kazandınız gibi uyduruk mesajlar gönderilerek bu yolla da vatandaşlarımız kandırılmaktadır. Bu yöntem ile cep telefonu sahiplerine hediye kazandınız şeklinde mesajlar gönderilerek geri dönüş yapıldığında telefon sahibinin kredi kartı ve şahsi bilgileri elde edilmeye çalışılmaktadır.
Bu kişi veya kişiler, hem tüketiciyi ödül ile kandırmakta, hem de elde ettikleri bilgiler ile haksız menfaat sağlayarak dolandırıcılık suçunu işlemektedirler" dedi.
Vatandaşların bu gibi durumlarda 155 Polis imdat telefonunu aramaları gerektiğini kaydeden Baş, "Son zamanlarda kendisini yüksek rütbeli Emniyet görevlisi olarak tanıtıp, terör örgütlerinden hattınıza girilmiş, kartınız illegal örgütler tarafından kopyalanmış, sizin numaranızdan başkaları rahatsız edilmiş, internet hattınızı şu an evde kullanan var mı? limit aşımı yapılmış, ödül kazandınız ve benzeri nedenlerle arandığınızda kesinlikle itibar edilmemesi, panik ve tereddüt yaşamadan telefonu kapatmaları, kesinlikle kendileri hakkında kimlik, belge ve şifre bilgilerini açıklamamaları, bu tür konulardan ötürü kontör yada para transferi yapmamaları gerekmektedir. Vatandaşlarımız bu gibi durumlarda hemen 155 Polis imdat telefonunu aramalarını istiyoruz" diye konuştu.
İlçede benzer olay yaşandığını ve olayın izinin sürülerek faallerinin yakalandığını ilçede benzer aynı olayların yaşanmaması için bankamatiklerin bulunduğu alanlarda ekip görevlendirdiklerini belirten Baş, "İlçemizde telefonla dolandırıcılık girişimi yaşanmış, dolandırıcılığı gerçekleştiren kişinin banka hesabından yola çıkarak kimliğini belirlenmiştir.
Söz konusu kişinin teknik bir çalışma sonucunda Şanlıurfa'da olduğu tespit edilmiş ve düzenlenen bir operasyonla yakalanması sağlanmıştır. İlçemizde son günlerde de benzer olaylarda artış yaşanmaktadır.
Böyle olayların yaşanmasının önüne geçmek amacıyla bankamatiklerin bulunduğu alanlara ekiplerimizi yönlendirdik" dedi.