Belediye Meclis Salonu'ndaki toplantıyı, Belediye Başkanı Nuri Tekin’in rahatsızlığı nedeniyle Belediye Başkan vekili Emine Uysal başkanlık yaptı.

Toplantıda, gündem maddesi olan Karşıyaka Mahallesi Deniz dolgu alanı ve merkez mahallesi Doktor Ahmet Açar Caddesi mevkisindeki deniz dolgu alanlarını 10 yıl süre ile kiralanması maddesi Ak Parti Belediye Meclis üyeleri ile CHP meclis üyeleri arasında taştırmaya neden oldu.

CHP’li Belediye Meclis üyesi Abdullah Ateş, Dolgu alanın 10 yıl süreyle hazineden kiralanması maddesinin imar komisyonuna gitmesine gerek olmadığını ifade ederek, “dolgu alanına insanların oturacakları yerler yapmak istiyoruz. Bunu için 10 yıl süreyle kiralamak için meclisten yetki istediklerini söyledi.

 

Bunu üzerine söz alan Ak Partili Belediye Meclis üyesi Yaşar Karacan, ise,  İlçenin geleceğini ilgilendiren bu proje ile ilgi bilgi almak istediklerini belirterek, “ Alaplı’nı 10 yılını ilgilendiren bir kararı 10 dakikada meclis geçirilmek istenmesini anlamadık. İmar komisyonunda inceleyelim hep birlikte geçirelim. Bu konuyla ilgili bizde Belediyemize destek olabiliriz.3 gün sonra karara bağlanmasını ne sakınca var .” dedi.

Toplantıda, Karşıyaka Mahallesi Deniz dolgu alanı ve merkez mahallesi Doktor Ahmet Açar Caddesi mevkisindeki deniz dolgu alanlarını 10 yıl süre ile kiralanması maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.