Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, dolgu sahası, plaj tesisleri, fatih köprüsü ve afet evlerinde incelemelerde bulundu.
Çimenoğlu, incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, dolgu sahasında 1. Etap çalışmalarının ramazan ayına kadar tamamlanacağını belirterek 2. etap çalışmalarının 2013 yazında başlanacağını söyledi. Fatih Köprüsünün fatih mahallesi olan bölümde bazı sıkıntılar olduğunu ifade eden Çimenoğlu, şunları söyledi;
Burada planlanan dolgu yaklaşık 120 bin metre kare ama fiilen doldurulmuş kısım 60 bin metre kare, biz bu 13 bin metre karelik alanı 1. Etap kabul ederek burada park çalışma başladık.
Bunu projesini daha önce yapmıştık. 300 bin TL değerinde bir park çalışması burada yapacağız. Bunun 50 Bin TL'si Kültür Bakanlığında hibe olarak geldi. 250 bin Liralık kısmını Belediye kendi öz kaynaklarıyla yapıyor. Alt yapısı tamamlanmış durumda, parke çalışmaların ardından çimlendirme işimi var. Hedefimiz 20 Temmuz da başlayacak ramazan kadar burayı halkımızın hizmetine açmak. 
2. Etap çalışmaları da önümüzdeki sene Temmuz ayı itibariyle bitirmeyi hedefliyoruz. Fatih mahallesi ile İlçe merkezini bir birine bağlayacak fatih köprüsünde kot farkı nedeniyle fatih mahallesi kısmında bazı sıkıntılar var.