Zonguldak Kozlu arası çalışan dolmuşçu esnafı güzergah ihlali nedeni ile yazılan cezalara tepki gösterildi. 
Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından kendilerine kesilen cezaların haksız yere olduğunu ifade eden dolmuşçular müşterilerinin de mağdur olduğunu söylediler.
Kozlu üst yol dolmuşları durak Başkanı Paşa Bina yaptığı açıklamada, 5393 sayılı belediye kanununa göre şehir içindeki taksi dolmuş gibi ulaşım araçlarının yolcu indirme, bindirme, durak yerleri ve her türlü durumunu belediyeler düzenlemektedir. Bu kanuna göre Zonguldak Belediyesi 2010 yılında aldığı meclis kararına göre, Zonguldak - Kozlu güzergâhında yolcu indirme bindirme yapsak bile bu güzergâhın Zonguldak belediyesine ait bölümünde asla güzergâh yazılarının olmamasını, var olan güzergâh yazılarının sökülmesini aksi takdir de cezai işleme tabi olacağımızı şifahen bize bildirmişler. Bu durumu anlamakta zorluk çekiyoruz. Halkımıza bunu nasıl anlatabileceklerini merak etmekteyiz. Bir tek bize hak kısıntısı yapıyorlar. Çıkartılan kanunun sadece Kozlu-Zonguldak üst yol dolmuşçularına yönelik hak kısıtlaması var. Daha elzem olan yolcu indirme bindirme hakkımızın yine 5393 sayılı belediye kanununa göre ortak güzergahta elimizden alınması hususundadır. Bu kanuna göre durağımız araçları Zonguldak Belediyesi sınırlarından, Kozlu istikametine giderken Zonguldak Belediyesi sınırlarının sonu olan İncivez mevkiine kadar yolcu indiremeyecekler. Kozlu istikametinden gelirken de İncivez sınırından itibaren üniversite, işitme engelliler okulu, site camii, postahane, flamingo yolu, devlet hastanesi yolu üzerinde vatandaş asla alamayacaklardır, kararı almaya çalışmaktadırlaravayı kazandık ama yine kanun çıkarttılar. 2003 yılında dönemin İl Trafik Komisyonu kararını mahkemeye vermiş ve davayı idare mahkemesinde kazanmış olmamıza rağmen, kazanılmış bir hak üstüne Zonguldak Belediyesi karar çıkarmıştır.
Zonguldak Belediyesi'nin aldığı bu kararın da hala mahkeme sürecinde olduğunu bildiririz. 2003 yılında olduğu gibi yine halkı için hizmet eden, adaletle ve titizlikle çalışan durağımız lehine karar çıkmasını ümit etmekteyiz Zonguldak'nı en eski durağı olan Zonguldak-Kozlu dolmuş durağı olarak hiçbir kurumdan kendi adımıza adaletsizlik istemediğimizi belirtmek isteriz. Amacımız hizmet etmek ve olabildiğince karşılığını almak, adaletin tecelli etmesidir. Eğer bir hak arama olması gerekiyorsa ilimizin en eski durağı olarak bizden sonra kurulan site, Gümüşhane, 102 ve incivez duraklarından bizlerin hak araması gerekmelidir. Oysaki sadece ortak bir yolu kullanmaktayız, bu ortak yoldan sonra herkes kendi bölgesine yolcu taşımaktadır dedi.