Devrek ilçesinde bankamatikte unutulan karttan para çeken iki kişi, güvenlik kamerası yardımıyla yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Devrek'te vatani görevini yapan M.A., arkadaşından ödünç aldığı kredi kartını, para çektikten sonra bankamatikte unuttu. M.A.'nın arkasından bankamatiğe gelen E.C. (30) ile M.D. (35) kartta bulunan 80 lirayı çekti. Kısa süre sonra kartını kaybettiğini fark eden asker, Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek şikâyette bulundu. Banka ile irtibata geçen polis ekipleri, hırsızları kısa sürede yakalayarak savcılığa sevk etti. Askerin parasını çalan kart hırsızlarının, çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldığı ve askerin parasının geri verildiği öğrenildi.
İlçede aydınlığa kavuşan bir diğer kart hırsızlık olayının ise İş Bankası bankamatiğinin güvenlik kamerasından çözüldüğü öğrenildi. Kredi kartını kaybettiğini fark eden E.A. (35) Devrek Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek suç duyurusunda bulundu.
Banka görevlileri ile irtibata geçen polis ekipleri, kredi kartı hesap hareketlerini takip ederek bankadaki güvenlik kameraları yardımıyla hırsız tespit edildi. Güvenlik kamerası yardımıyla aydınlanan hırsızlık olayının ardından ise polislerin sorgulaması ile kart sahibi E.A.'nın eşinin, kartı bir arkadaşına eşinden habersiz verdiği ortaya çıktı.
Karttan iki defa 150 lira çektiği tespit edilen hırsızın ise bankamatiğe tamamıyla yüzünü kapatarak geldiği ve güçlükle tanınabildiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
İlçede gerçekleşen iki hırsızlık olayında da güvenlik kamerası yardımıyla netliğe kavuştuğu ilçeye MOBESE sistemi kurulması halinde suç oranlarının minimum seviyeye ineceği kaydedildi.