Alaplı Ziraat Odası Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Çoşkun Tosun, İlçemizde hafta içi etkili olan şiddetli lodos ve dolu yağışı  fındık üreticilerine büyük zarar verdiğini bildirdi.

Tosun, yaptığı açıklamada, İlçede etkili olan lodos fındık dalları bir birlerine zarar verdiğini dolu yağışının ise, yaprakların delinip meyve gözlerinin dökülmesine, ana dalların ve dalcıkların kırılmasına sebep olduğunu şu sözlerle anlattı:

“İlçeye bağlı 9 köy ve 1 beldede fındık bahçelerinin zarar gördüğünü ifade eden Tosun,"İlçemizde etkili olan lodos ve dolu yağışı sonrasında bölgemizde bulunan fındık bahçelerine büyük zarar vermiştir. Lodos sonrasında fındık dalları birbirine zarar vermiş ve kırılmıştır. Dolu ise yaprakların delinip dökülmesine, meyve gözlerinin dökülmesine, ana dalların ve dalcıkların kırılmasına sebep olmuştur. Üreticilerimizi bölgelere ayırarak sorduk köylerindeki ve civarındaki bahçelerle ilgili durumları danıştık. Bölgelerde üreticilerimiz lodosun ve dolunun olumsuz etkilediğini ve büyük zarar olduğunu beyan ettiler. İlk gözlemler ve üreticilerin beyanlarıyla, Belen, Fındıklı, Kasımlı, Kabalar, Doğancılar, Mollabey, Aşağıdağ, Çatak, Yedigelli Alaplı Çayı boyunca ve Gümeli  Beldesinde dolu ve lodos nedeniyle fındık bahçeleri olmak üzere tüm meyve ve sebzelere yüzde 25 civarında zarar vermiştir. Bununla ilgi genç çaplı bir hasar tespit çalışması yapılacak."