Ülke genelinde artan domuz gribine karşı Çatak İlköğretim Okulunda gribe karşı önlem konusunda hazırlanan eylemi, planı uygulanmaya başlandı.
Alaplı İlçesi Çatak İlköğretim Okulu Milli Eğitim Bakanlığı 2009/79 sayılı genelge gereği, ülkede de salgın halde yayılan domuz gribine karşı alınacak önleyici tedbirleri uygulamaya başladı.
Alınan tedbirler çerçevesinde Okul Yönetimi tarafından Okul Temizlik ve Sağlık kulübü ve Okul Aile Birliği ile ortaklaşa oluşturulan Domuz Gribi Korunma Yolları Eylem Planı gereği, Öğretmen Öğrenci ve Velilere Eğitim Seminerleri verildi.
Alaplı Çatak İlköğretim Okulu Müdürü Ayhan Tekin, ülke genelinde artan domuz gribine okulda gribe karşı önlem konusunda hazırlanan eylemini planı uygulanmaya başladıklarını bildirdi.   Domuz gribi konusunda öğretmenlere, öğrencilere ve velilere seminer verdiklerini belirten Tekin,"Okul Yönetimi olarak Okul Temizlik ve Sağlık kulübü ve Okul Aile Birliği ile ortaklaşa oluşturulan Domuz Gribi Korunma Yolları Eylem Planı gereği, Öğretmen, Öğrenci ve Velilere Eğitim Seminerleri veriyoruz. Seminerlerde öğrencilerin her derse başlangıçta ellerini sıvı sabunla yıkamaları öğretmenleri gözetiminde yapılmakta, sabah ve öğle derse girerken öğretmenlerce ateş kontrolleri yapılmak ve öğrenci ifadesine göre kendilerine maske verilmektedir.
Kapı kolları, masalar, musluklar düzenli olarak her teneffüs sonunda dezenfekte edilmekte olup, okul içine dışardan gelen velilere tıbbi maske veriliyor.  Tüm bu tedbirlerin yanı sıra 30/10/2009 Cuma günü tatilden yararlanılarak okul, tüm bölümleri dezenfekte edilecek" dedi.