Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği Platformu, Trabzon ile birlikte Kdz. Ereğli'ye yapılması hedeflenen "Yatırım Vadilerine" ilişkin gerçekleştirilen çok önemli görüşmelere ilişkin açıklamada bulundu.

Platform, Önder Gazetesi'ne gönderdiği açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi'nin yanı sıra Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığı'na yapılan ziyaretin detaylarını duyurdu.

Sinop, Kastamonu, Çankırı, Bartın, Zonguldak, Karabük ve Bolu İlleri Ankara İl Dernekleri - Federasyonlarından oluşan Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği Platformu, Zonguldak ve ilçelerinin de sorunlarının çözümünde ilgili makam ve kişilerle temaslarda bulunarak talepleri iletiyor.

"KDZ.EREĞLİ'YE KURULACAK OLANIYLA BİLGİYE RASTLAMAMIŞLARDI"

Platform yöneticileri 2 önemli kuruma yaptıkları ziyaretlere ilişkin şu bilgileri verdiler: "Bu kapsamda; Karadeniz Ereğli ve Trabzon’da yapılacağı ifade edilen yatırım vadilerinden basında bahsedilmektedir. Trabzon’daki yatırım vadisiyle ilgili birtakım proje ve yatırımlar basında yer alırken Kdz. Ereğli’de kurulacak olanıyla ilgili olarak yapılması planlananlar hakkında herhangi bir bilgiye rastlayamıyoruz. ^

2 ÖNEMLİ ZİYARETTE KONUYU DİLE GETİRDİLER

Yatırım Vadisi Projesinin devletteki sahipleri, sorumluları ve muhatapları olan T. C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’ni ve T.C. Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’yi ziyaret ederek Ereğli’ye, İlimize ve Bölgemize büyük imkanlar sunma potansiyeli taşıyan Ereğli Yatırım Vadisi Projesini dile getirip, somut yatırım planları ve bunların hayata geçirilmesi konusunda çalışmalar yapılması, girişimlerde bulunulması ve imkanlar oluşturulmasını talep ettik." denildi.

- ENDÜSTRİ BÖLGESİNİN DURUMU

2017 Yılında dönemin milletvekillerinin, "Müjde, müjde, müjde" sözleriyle kamuoyuna duyurduğu, 3621 sayılı Kıyı Kanunu'nun 6'ncı maddesinin 4. fıkrasına eklenen bent ile Trabzon ve Zonguldak illeri için düzenlemeye gidilmiş, buna göre Kdz.Ereğli endüstri bölgesi ilan edilerek, Kıyı kenar şeridinin deniz tarafında kalan kısmına endüstri bölgeleri kurulmasının önü açılmış, yine kıyı kenar şeridinin deniz tarafında kalan kısmına sağlık tesislerine kurulmasına imkan sağlanmıştı.