Alaplı'ya Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinden fındık toplam için gelen yaklaşık, bin civarındaki mevsimlik işçiler için tüm imkânlar seferber ediliyor.

Alaplı'ya 1077 km yol kat ederek fındık toplamaya gelen mevsimlik işçiler için bu yıl tüm imkânlar seferber edildi.
Her yıl güney doğu ve doğu Anadolu bölgelerinde Alaplı'ya fındık toplamak için gelen binlerce mevsimlik işçi için bu yıl tüm ihtiyaçları karşılanması konusunda Kaymakamlık tarafından titiz bir çalışma yürütülüyor. Çadır kurdukları bölgelerde seyyar tuvalet, banyo, su, elektrik, jeneratör ihtiyaçları giderilen mevsimlik işçiler için Afet işleri genel müdürlüğü tarafından çadır tahsisi yapıldı. Ayrıca İlçe sağlık müdürlüğü bağlı gezici sağlık ekibi belirli günlerde işçilere sağlık taraması yaparak hastalıklı olanları hastaneye sevk ediyor.
Yıllardır Alaplı'ya fındık toplamaya geldiklerini belirten mevsimlik işçiler ilk deva bu yıl bu kadar büyük ilgi gördüklerini ifade ettiler. Yaşadığımız bölgelerde bu kadar ilgi ve hizmet görmediklerini öne süren işçiler, bundan sonra her yıl Alaplı İlçesine fındık toplamak için geleceklerini dile getirdiler.

KAZANCLARINI
DEĞERLENDİRİYORLAR
Alaplı'ya her yıl fındık toplamak için gelen mevsimlik işçilerin sayılarında bu yıl artış gözlendi. Yaklaşık 1200 civarında mevsimlik işçinin fındık toplandığını belirten yetkililer, işçilerin kazançlarının toplamı milyarları bulduğu ifade ediliyor. Günlük 25-30 TL yevmiye ile çalışan mevsimlik işçilerin kazançlarının bir kısmını İlçede harcarken bir kısmını ise memleketlerinde değerlendirdikleri belirtiliyor.