Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ve İŞKUR Zonguldak İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen  Uygulamalı Girişimcilik eğitiminin başladığı açıklandı. .25 girişimci  adayın Eğitmen Murat Karakabak tarafından verilecek ve 4 gün 32 saat sürecek Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi programını tamamlayıp, sertifika almaya hak kazanacağı ve böylelikle  ve iş planları ile KOSGEB’e başvuru yapabilecekleri şöyle bildirildi:

KOSGEB tarafından  gerekli şartları yerine getiren ve iş planları uygun görülen girişimcilere, 50 bin liraya kadar hibe, 100 bin liraya kadar da faizsiz kredi imkanı sağlanacaktır.

Eğitim öncesi açılış konuşmasını gerçekleştiren Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya şunları söyledi:

"Bölgemizde  istihdamın arttırılmasına yönelik atılacak her adımda  ve fayda sağlayıcı her projede  yer almak en öncelikli amacımızdır.Zonguldak TSO olarak İŞKUR ile yapmış olduğumuzu protokol ile 2018 yılında her ay bir girişimcilik eğitimi düzenleyeceğiz. Bu eğitimler ile  kendi işini kurmak isteyen girişimcilerimize destek olmayı amaçlıyoruz. Girişimci adaylarına 4 gün 32 saat sürecek olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilecek. Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifika almaya hak kazanacak ve iş planları ile KOSGEB’e başvuru yapabilecekler. KOSGEB tarafından uygun görülen girişimcilere, 50 bin liraya kadar hibe, 100 bin liraya kadar da faizsiz kredi imkanı sağlanacak. Ülkemizin ve bölgemizin en büyük sorunlarından olan istihdamın arttırılması ve ekonomik kalkınma konularında fayda sağlayıcı projeler içerisinde yer almak en öncelikli amacımızdır. Biz de Zonguldak TSO olarak, İŞKUR ve KOSGEB ile ortak mutabakat sonucu hizmet alanımızda olan ilimizde uygulamalı girişimcilik eğitimleri gerçekleştiriyoruz. Bu destek programı ile bölgemizde kendi işini kurmak isteyen girişimcilerimize destek olmayı amaçlıyoruz. Son yıllarda odamız aracılığı ile yaklaşık 400 girişimci adayına KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenlenerek sertifika verilmiştir. Girişimcilik belgesini almaya hak kazanan girişimci adaylarının her zaman yanındayız. Sadece bu belge değil bu belgeyi kullanabilecekleri alanlar yaratma konusunda da Oda olarak çalışmalarımız devam ediyor.  Yapmış olduğumuz çalışmaların  bölgemize hayırlı olmasını diliyorum ."