Çaycuma'ya Filyos Beldesine dört yıldızlı otel yapılacak. Başkan Ömer Ünal otel yapacak yatırımcının hazır olduğunu söyledi.
Filyos Beldesinde yapılacak otel için arsanın rayiç bedeli tespit edildikten sonra yatırımcıya tahsisi yapılacağı bildirildi. Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Belediye Başkanı olduğu zaman Belediyeye ait oteli temmuz ayında boşalttırdıklarını ancak boşalttırdıktan sonra insanların bunu farklı şekilde yorumladıklarını ifade etti.
Başkan Ünal buradaki amaçlarını Filyos'u otelsiz bırakmak olmadığını, Filyos'a yakışır bir otel yapmak olduğunu vurguladı. Ünal, "Bunun için Filyos'un otel arazisini inceleyip baktık. Otel arazisinin sadece otelin bulunduğu arsanın 932,5 metrelik kısmı karga otel ve arsız olarak Belediyemizin önüne geldi. Şu anda otelin önündeki bahçe Belediyenin değildir. Takdir edersiniz ki 932,5 metrelik bir arsayı hiç kimse alıp da otel yapmaz. Biz ne yaptık? Bu zaman zarfında otelin önündeki arsanın burası kumluk alan olarak geçiyordu. Tapu da arsanın Maliye Hazinesi adına kaydının yapılması için uğraştık. Arsanın tapusu Maliye Hazinesi adına çıkarıldı. Orada yaklaşık 2 dönüm bir arazi kazandık. Mevcut otelin ve Düğün salonun arsası da verildiği zaman 4 dönüm arsa sahibi oluyoruz. Filyos halkı fazla acelecidir. Şimdi ben size soruyorum? Bir inşaat yapmaya kalksanız kendi araziniz olsa bile ilk önce Mühendise bir proje yaptırıyorsunuz. Ondan sonra inşaatı yapıyorsunuz. Proje yapmanız bile en az 1 yıl sürer. Şimdi biz bu çalışmaları yaptık. Bu zaman içinde de suskunluğumuz devam etti. Ben halkıma müjdeli bir haber veriyorum. Tapuyu aldık. Rayiç bedeli tespit edilecektir. Gerekli yatırımcılara burası tahsis edilecektir. Filyos'a 4 yıldızlı otel yapacak yatırımcı hazırdır. Arsanın kesinleşmesini bekliyoruz. Arsanın kesinleştiği gün kendisine tahsisi yapacağız.
Filyos 4 yıldızlı otel konusunda bu yıl içinde adımlarını atmış olacaktır. İnşaatına hemen başlanacaktır. Otel yapımcı arkadaşımız bir işadamı kendisi Filyoslu değil Filyos'un dışından birisi Filyos' geldi, otele baktı. Şu an ön görüşmelerimizi yaptık. Her şey hazır Filyos halkı 4 yıldızlı bir otele kavuşmuş olacaktır. Bu konuda sabır gösteren Filyos halkına teşekkür ediyorum" dedi.