Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Zonguldak Şubesinin düzenlediği “Dost Meclisi” toplantısında Zonguldak Valisi Ahmet Çınar’ın katıldığı açıklandı. Vali Çınar’ın toplantıda,  kaçak yapıların ve çekeklerin yıkılmasından Filyos Projesine kadar bir çok konuda önemli açıklamalarda bulunduğu gönderilen açıklamada şöyle bildirildi:

 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Zonguldak Şubesi “Dost Meclisi” toplantılarının ilkini Vali Ahmet Çınar’ın katılımıyla gerçekleştirdi. Bundan sonra periyodik aralıklarla düzenlenip geleneksel hale getirilecek olan “Dost Meclisi” toplantılarında Zonguldak ile ilgili nelerin yapılabileceğinin konuşulacağını belirten MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz, davete atıldıkları için Vali Ahmet Çınar’a teşekkür etti.

 

TEŞEKKÜR…

MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz ve üyeler çekekler başta olmak üzere kaçak yapılan ve amacı dışında kullanılan yerlerle ilgili yapılan çalışmalarla ilgili Vali Ahmet Çınar’ı tebrik edip kent adına teşekkür etti. MÜSİAD olarak kent adına katkı sağlayacak bu tür çalışmaları desteklediklerini, bundan sonra da destekleyeceklerini ifade eden Başkan Yılmaz, “Bu tür çalışmaları kentteki yaşam kalitesinin artırılması açısından da önemli görüyoruz. Bu bağlamda derelerin ıslahı ve yollarımızın yapılmasıyla ilgili bölge müdürlükleri nezdinde girişimlerimiz oluyor” dedi. 

MÜSİAD Genel merkezin yaptığı ve Türkiye’nin ithal ettiği ürünlerin tek tek sıralandığı çalışmayla ilgili bilgiler veren MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz, ayrıca Zonguldak’ın hangi sektörlerde ilerlemesi gerektiği ile ilgili de çalışmalarının olduğunu vurguladı.

 

 

“HAYAL ETMEDEN OLMAZ”

MÜSİAD Kdz. Ereğli Şubesi Başkanı İbrahim Sezer ve yöneticilerin de katıldığı “Dost Meclisi”nde MÜSİAD üyelerinin iş dünyası ve bölgeyle ilgili düşünce ve sorularını dinleyen Vali Çınar, önemli projelerle ilgili bilgiler verdi. Hayal etmeden hiçbir şeyin gerçekleşemeyeceğini ifade eden Vali Ahmet Çınar, “Tabi ki hayal ederken de gerçekçi hayaller kurmak lazım. Zonguldak’taki kaçak yapıların yıkılması olması gereken bir çalışmaydı. Dağdaki kaçak yapı ile şehir merkezindeki kaçak yapıları bir tutmamak lazım. Kent merkezindeki kamuya değil kişiye özel kaçak yapılar vicdanı da rahatsız ediyordu. Yapılması gereken yapıldı. Ayrıca konuşulanın aksine balıkçılardan da mağdur edilen kimse yok. 15 balıkçıya da Kilimli ve Kozlu barınaklarında yer gösterildi. Çekekler için proje hazırlanıyor. Yakında kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

 

“FİLYOS’A HAZIRLANMANIZ LAZIM”

Filyos Projesinin önemine dikkat çeken Vali Çınar, “Filyos Vadisi, Türkiye’nin belli noktası olacak. Fırsatlar sunan alan olacak. Düşündüğünüzden çok daha fazla faal olacak. Filyos’a hazırlanmanız lazım. Çok çeşitli alanlarda hazırlanılması lazım. Yan sektörler de dahil hazırlığın yapılması lazım. Zonguldak işsizlikte en az yerde, Filyos da gelince çok daha iyi yerde oluruz. Filyos, Türkiye’de tek resmi Endüstri Bölgesi olan yer” diyerek Filyos bölgesine yatırım yapılması gerektiğine dikkat çekti.

 

“ORMAN ÜRÜNLERİ, GIDA SEKTÖRLERİ ÖNEMLİ”

Bölgenin orman ürünleri açısından da zengin olduğuna dikkat çeken Vali Ahmet Çınar, “Orman ürünleri için hammadde var ama mobilya hiç yok. Mobilya İhtisas OSB de bu anlamda önemli. Ayrıca gıda sektörü de önemli. Bu sektörde de yatırım yapılabilir. İlçelerde Kaymakamlara da talimat verdim, görüşüp veriler çıkartılıyor. Örnek bahçeler kurulması konusunda da çalışmamız var” dedi.

Lavuar alanı ve Üzülmez Vadisi çalışmaları hakkında da bilgiler veren Vali Çınar, önerileri de dinleyerek ilgileneceğini belirtti.

 

MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz, Vali Ahmet Çınar’a toplantı sonunda MÜSİAD şiltini takdim etti.