Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal, 30  Mart Yerel Genel Seçimlerinde tüm riskleri göze alarak “Ereğli’de Hüseyin Uysal, Alaplı’da Nuri Tekin”  diyen ve her iki adayın da kazanmasında büyük emeği bulunan Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş’ı makamında ziyaret etti.

 

Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek ile bazı Belediye Meclis Üyelerinin de bulunduğu ziyarette konuşan Uysal, Odabaş başta olmak üzere sendika üyelerinin büyük desteğini gördüklerini ve bu desteği hiçbir zaman unutmayacaklarını vurgulayarak şöyle konuştu:

 

 “Türk Metal Sendikası olarak Ereğli ve bölgemiz için son derece duyarlığı olduğunuzu gerçekleştirilen yerel seçimlerde bir kez daha gösterdiniz. Bu vesileyle başta Sayın Odabaş olmak üzere tüm Erdemir çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum.

Yine Türk Metal’in, bölgemizde bir ilki daha başararak gerçekleştirdiği Öğrenci Kurultayı son derece olumlu bir gelişmedir. Türk Metal, sosyal ve eğitime yönelik sendikacılığın ne şekilde yapılacağını net olarak ortaya koymuştur. Bu gelişmeleri sağlayan Sayın Genel Başkan Pevrul Kavlak’ı kutluyoruz. Ereğli Belediyesi olarak, eğitime yönelik bu tür aktivitelerin her zaman yanında ve destekçisi olacağız. İlçemize gelmesi gereken yatırımları, yapılması gereken hizmetleri, Türk Metal başta olmak üzere, ilçemizdeki sivil toplum kuruluşları ile istişare halinde hayata geçirmek istiyoruz.”

 

Odabaş da, Ereğli’nin en önemli sorununun istihdam olduğuna vurgu yaparak  şunları söyledi:

 

“Ereğli’de yeni bir dönem başlamıştır. Bu dönemden an itibariyle ilçe halkının, esnafının ve iş dünyasının üzerindeki ürkekliği attığına şahit oluyoruz. İnsanlarımız üzerindeki korkuyu açmış durumda. Bu bağlamda, başta belediye başkanımız olmak üzere sivil toplum kuruluşları ile birlikte ilçede istihdama yönelik yapılabilecek yatırımlar için gerekirse Ankara’ya gidilip, ilçemizin ve bölgemizin durumu anlatılabilir. Bundan sonra Organize Sanayi Bölgemize daha büyük şirketlerin gelmesine yönelik adımlar atmalıyız. Bu konuda Sayın Genel başkanım Pevrul Kavlak da, Belediye ziyaretinde gerekeni söyledi. Türk Metal Sendikası olarak ilçemiz menfaatlerinde her zaman yer alırız.”