Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç ve TGC Başkan Yardımcısı Turgay Olcayto ve eşi, İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD) Başkanı Hıfzı Topuz  Kdz. Ereğli'yi ziyaret ederek Alemdar Gemisi'nde incelemelerde bulundu.
Kültür Araştırmaları Derneği ve Zonguldak Karaelmas Üniversitesi ile Karaelmas Gazeteciler Derneği'nin işbirliğiyle düzenlenen ''Karaelmas 2009 Medya ve Kültür'' Sempozyumuna konuşmacı  olarak katılan TGC Başkanı Orhan Erinç,''Yerel Medya ve Sorunları'' konusunda görüşlerini açıkladı.
İLAD Başkanı Hıfzı Topuz da aynı toplantıda yaptığı konuşmada, gazeteciliğin sorunları ve geleceği konusunda görüşlerini aktardı. Topuz, internet gazeteciliğin yaygınlaşmasıyla, yerel ve büyük gazetelerin reklam paylarının , daha sonra sayfalarının azaldığını ve çalışanlarını çıkarmaya başladığını söyledi.Kamu adına görev yapan gazetelerin zamanla reklam paylarının azılmasıyla büyük sermaye gruplarının baskısıyla karşılaşıldığını ifade eden Topuz, internet gazeteciliğin daha da yaygınlaşacağını kaydetti.
TGC Başkanı Orhan Erinç, Başkan yardımcısı Turgay Olcayto eşi Nuran Olcayto, İLAD Başkanı Hıfzı Topuz, Sempozyumun ikinci gününde Kdz. Ereğli'ni ziyaret ettiler.
Önder Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Bektaş, Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkan Yardımcısı Osman Sav ile birlikte Kdz. Ereğli'ye gelen konuk gazeteciler, önce Çınaraltında dinlenip Ereğli pidesi yediler. Konuk gazeteciler daha sonra Alemdar Gemisi'ni ziyaret ederek görevlilerden bilgi aldılar. Gemide anı fotoğrafı çektirdiler.
Erinç, Olcayto ve Topuz, akşamda sempozyuma katılan 100'e yakın akademisyen ile birlikte Kdz. Ereğli Belediyesi'nin yemeğine katıldı.Kdz. Ereğli Belediyesi Başkanı Halil Posbıyık, yemekte gazeteci ve akademisyen konuklarına yaptığı konuşmada, ilçe hakkında bilgi verdi. Posbıyık, iki dönem belediye başkanlığı yaptığını, ancak milletvekili adaylığı nedeniyle bu görevi bıraktığını, AK Parti'li meclis üyesine devrettiğini söyledi. Posbıyık, belediyeyi bıraktığında hiç borcu bulunmadığını, ancak 29 Mart yerel seçimlerde yeniden başkan olduğunda ise belediyeyi borçla devraldığını kaydetti.
Posbıyık, belediyenin borcu nedeniyle gazeteci ve akademisyenler için hazırladığı hediyelerin az olduğunu bildirdi. Posbıyık, buradaki konuşmasının ardından 16. Sevgi, Dostluk ve Barış Festivali etkinliğine katılmak üzere gazetecilerin yanından ayrıldı.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ta Bozhane’ye gelerek, TGC Başkanı Orhan Erinç, TGC Başkan Yardımcısı Turgay Olcayto, ILA Başkanı Hıfzı Topuz, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özden Çankaya başta olmak üzere, yuriçi ve yurdışı üniversitelerden gelen akedimisyenlere “ilçe halkı adına hoşgeldiniz” dedi.

Gazetemizin İmtiyaz Sahibi Sahibi Celal Bozkuş, Bozhane’de belediyenin yemeğine katılan Hıfzı Topuz ile Turgay Olcayto ile karşılaştığında özlem giderdiler. Topuz ve Olcayto, ayrıca TED Vakfı Başkanlığı görevini de yürüten Bozkuş’a yeni eğitim ve öğretim döneminde Kdz. Ereğli’ye gelerek düzenlenecek etkinliklere katılma sözü verdiler.

Alemdar Gemisi’nin kaptan köşkünde Orhan Erinç, Hıfzı Topuz, Özden Çankaya ve Fikri Cinokur görülüyor.

Orhan Erinç, Hıfzı Topuz ve Turgay Olcayto’da Alemdar Gemisi’nin şeref defterini imzalayanlar arasındaydı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Turgay Olcayto, cemiyetin Kdz. Ereğli Temsilcisi Mustafa Kemal Bektaş ile Kdz. Ereğli sahillerinde dolaşırken, çok iyi bildiği kentin hızla gelişmekte olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.