Kdz.Ereğli'de sözleşmesi sona eren öğretmenlerini geri isteyen öğrenciler, öğretmenin evinin önünde döviz açtı, slogan attı.



Gülüç Beldesi'ndeki Gülüç Vesile Dikmen Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri sözleşmesi sona erdiği gerekçesiyle ilişiğini kesen matematik öğretmenleri Duygu Kayahan'ın evinin önünde eylem yaptı.

"Duygu hocanın gitmesini istemiyoruz", "Duygu hoca gitmedi, gitmeyecek", "Öğretmenimizi çok seviyoruz", "Bizi bırakma Duygu hoca", "Matematiği seninle sevdik" yazılı dövizlerle gelen ve slogan atan öğrencileri gören öğretmen Duygu Kayahan ise göz yaşlarına hakim olamadı.


Oturduğu apartmanın camından bir süre öğrencilerin okula dönmelerini isteyen Kayahan, öğrencilerin ısrarı üzerine evinden çıkarak öğrencileri ile buluştu.

Öğrenciler, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılına matematik öğretmenlerini çok sevdiklerini ve öğretmenlerinin yeniden gelebilmesi için topladıkları imzaları Milli Eğitim Bakanlığı'na kadar ulaştıracaklarını söyledi.


Kısa sürede bir öğretmenlik yaptığı okulda kadrolu matematik öğretmenin gelmesi ile sözleşmesinin sona erdiğini anlatan Kayahan ise gazetecilere şunları kaydetti:

"Öğrencilerimin evimin önüne gelmesi ve böyle birşey yapması beni çok duygulandırdı. Matematik zaten zor, beni sevmezler ise matematiği de sevmeseler. Beni sevmeleri için herşeyi yaptım, onları sevdim başka birşey yapmadım"

Bir süre öğretmenlerinin apartamının önünde bekleyen öğrenciler daha sonra dağıldı. 



(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)