Demokrat Partili Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ile Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri partisinden istifa etti. İstifa sebebinin partinin yeni yapılanmasından kaynaklandığı ve Başkan Çimenoğlu ile birlikte 3 belediye meclis üyesi ve 1 il genel meclis üyesinin de partiden istifa etti.

Edinilen bilgilere göre Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ile birlikte Demokrat Partili Belediye Meclis Üyeleri Sefa Çakır, Dürdane An Köse, İbrahim Şengün ile Erol Tunçkaya ve yine Demokrat Partili İl Genel Meclis üyesi Temel Uslu da partisinden istifa etti.

Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ile birlikte istifa eden Demokrat Partili Belediye Meclis üyeleri Sefa Çakır, Dürdane An Köse ile Erol Tunçkaya ve yine Demokrat Partili İl Genel Meclis üyesi Temel Uslu’nun, Demokrat Parti Alaplı Teşkilatına verdikleri istifa sonrasında görevlerine bağımsız olarak devam edecekler. Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu'da istifa haberinin ardından gazeteniz Önder'e yaptığı açıklamada, "İstifa ettik, herhangi bir parti ile geçeceğimize dönük bir konuşma veya pazarlık yapmadık. Şuan bağımsız olarak devam edeceğiz" dedi.

Öte yandan bir süre önce de Çimenoğlu ve ekibinin AKP'ye katılacağına dönük iddialar ortaya atılmıştı.