Demokrat Parti Kdz.Ereğli ilçe teşkilatının tek belde teşkilatı olan  topluca partideki görevinden istifa etme kararı aldı. 29 Mart yerel seçimlerinde Gülüç beldesinde büyük bir sürpriz yaparak ciddi oranda oy toplayan Demokrat Parti Belde teşkilatı yöneticileri mevcut ilçe başkanı İsrafil Erdoğanoğlu?nun keyfi ve tutarsız davranışlarına tepki göstererek toplu halde partideki görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.

 

26 İl delegeliği ile 16 ilçe kongre delegesine sahip olan DP Gülüç Belde teşkilat başkanı Nurettin Karaca istifa gerekçelerini açıklarken DP Ereğli ilçe başkanı İsrafil Erdoğanoğlu?nun yerel seçimler öncesinde Gülüç?te DP?nin başarısız olması için kendilerine maddi ve manevi baskılar yaptığını söyledi.

 

DP Gülüç Belde başkanı Nurettin Karaca açıklamasında şunları kaydetti:

?Bir kere şu ortamın oluşmamasını isterdim ben.  Biz bu partinin kalkınması için ve daha ilerilere gitmesi için çalışıyorduk. Küskün demokratları şemsiyenin altında toplayıp partiye kazandırmak için gece gündüz durmadan çalıştık. Çalışmalarımız sayesinde de seçimlerde ikinci parti yaptık Demokrat Parti'yi Gülüç'te.

 

DESTEK VERMEDİ

Yerel seçimlerde ise elimizden geldiği kadar çalıştık ama seçimi kaybettik. Bu niye oldu? Bize destek vermeyen bir ilçe başkanı sayesinde oldu. Hiçbir maddi ve manevi destek vermedi bize. Sadece köstek oldu. Nasıl başarısız olduk? Önümüzü kesti. Kiramızı ödeyebilmek için, partimize çay-şeker alabilmek için aramızda para topladık; o paraları bizden aldı. O paraları aldı ve kendi borcunda kullandı onları. Kendi menfaatleri için kullandı. Makbuz isteyince sadece bir tane makbuz zorla verdi. ?Genel Merkez'den para gelecek de ben size o zaman yardım yapacağım? diyerek bizi oyaladı.

 

TEHDİT ETTİ

Sonuçta da yüz bin nüfuslu ilçede, Gülüç Beldesi'nde alınan oylardan daha az oy aldı. Seçimler için meclis üye adaylarından topladığımız paraları, bizi seçime sokmamakla tehdit etti ve bizim paramızı da aldı. Biz bir çiçek bile alamadık maddiyatsızlıktan ve her şeye rağmen kendi yağımızla kavrulduk. En azından meclise adam sokacaktık, Onu da sokamadık.

 

Bu partiden ayrılmayı bile düşündü arkadaşlar ama ben karşı çıktım. Arkadaşlarımızı bu partiye sahip çıkmamız gerektiği konusunda ikna ettim. Bizim bu partinin hiçbir büyüğüne ve yöneticisine ne önceki il başkanımıza nede şimdiki il başkanımıza bir saygısızlığımız yok. Dediğim gibi, onlar bizim büyüğümüz. Onlara karşı da saygımız sonsuz. Ama bizim muhatabımız ilçe başkanımız olduğu için, biz bu partide dürüst, namuslu, güvenilir bir ilçe başkanı istiyoruz. Bu sebeplerle belde teşkilatı olarak görevimizden istifa ediyoruz.?