Demokrat Parti'nin (DP) 17 il başkanının katılımıyla Sakarya'da yapılan toplantının sonuç bildirisinde, il ve ilçe teşkilatlarının referanduma yönelik "hayır" kampanyasını disiplinle yürüttüğü belirtildi.
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kampus Otel'de basına kapalı olarak yapılan il başkanları toplantısından dönen DP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Karagüzel, DP'nin tüm il ve ilçe teşkilatları olarak 12 Eylül'de yapılacak Anayasa değişikliği referandumuna yönelik "hayır" kampanyasını inançla, sebatla ve disiplinle seçmenler nezdinde yürüttüklerini belirterek, "Bu çalışmamızın ülkemizin ve milletimizin karşı karşıya kaldığı dayatma ve büyük tehlikelerden kurtulmasına ciddi katkılar sağlayacağını biliyoruz ve arzulanan neticeye varacağımıza yürekten inanıyoruz" dedi. Geçmiş seçimlerde oy kullanmayan vatandaşlar başta olmak üzere, tüm vatandaşları sandık başına gitmeye davet ettiklerini kaydeden Karagüzel, "Bu arada eski Genel Başkan Süleyman Soylu'nun malum çevrelerin kullanımına kendisini hesapsızca açmış olmasını da ibretle kınıyoruz. DP'nin tüm teşkilatlarının önümüzdeki referandum ve sonrasında yapılacak olan genel seçimlerde başarılı olarak ülkemize ve milletimize layık olduğu hizmetleri götüreceğinden tüm vatandaşlarımızın emin olmalarını istiyoruz" diye konuştu. Ülkenin ve milletin ayrılmaz bir bölgesinin bölücü terör örgütü ve örgüt güdümündeki yerel yönetimlerin safına ve inisiyatifine terk edildiğini öne süren Karagüzel, "Türk bayrağı dışında, örgütü simgeleyen sözde bayraklar dillendiriliyor, iç ve dış tezgahlarla bölgede Birleşmiş Milletleri (BM) devreye sokarak sorun uluslararası arenaya doğru götürülüyor" dedi.
Karagüzel, toplantıya; Afyon, Aydın, Bursa, Bolu, Çanakkale, Denizli, Düzce, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Muğla, Sakarya, Yalova il başkanlarının katıldığını da sözlerine ekledi.