DP Alaplı İlçe Başkanı Mehmet Yaman, özel halk otobüsü sürücülerinin Belediye Başkanlığı makamına baskın yapmalarına tepki gösterdi.
Demokrat Parti (DP) Alaplı İlçe Başkanı Mehmet Yaman, beraberinde Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, belediye meclis üyeleri ve parti yönetimi ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Yaman, Alaplı ile TOKİ konutları arasındaki taşıma hatların sayılarının yükseltilmesi konusunda Alaplı Özel Halk Otobüslerinin Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu'nun makamında kargaşa çıkarmalarını tasvip etmelerinin mümkün olmadığını belirterek, hakkın bu şekilde aranmaması gerektiğini kaydetti. Bu konuda Çimenoğlu'nun yanında olduklarını ifade eden Yaman, "Bu konuyu düzelteceklerini umut ediyoruz. Biz bir bütünüz. Bu yöntem yanlıştır. Alaplı Belediyesi bu şekilde girmek yanlıştır" dedi. Yaman'ın konuşmasının ardından söz alan Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ise, bundan sonra böyle bir olay olması halinde Savcılığa suç duyurusunda bulunacağını kaydetti. Çimenoğlu, "TOKİ ile Alaplı arasında hatların sayısının artırılarak başka bir firmaya verilmesi konusu tamamıyla ilçe trafik komisyonun aldığı bir karardır. Ben bu kararı alan 7 kişiden biriyim. Benim birim amirlerim ile toplantı yaptığım sırada 25 kişilik bir kalabalık makamıma girmiş. Ardından Emniyet güçleri geldi ve konu benim yöneticilerim ile görüşmem sonrasında tatsızlık sona ermiştir. Bana karşı herhangi bir şiddet uygulayacaklarını sanmıyorum. Sadece geliş biçimleri yanlıştır. Bundan sonra bu konuda makamı taciz edici bir girişim olursa, suç duyurusunda bulunacağım" dedi.
Yasa gereği kamu binalarında güvenlik elemanları ile kameraların bulunması gerektiğini de ifade eden Çimenoğlu, "Belediye girişinde bundan sonra güvenlik önlemleri alınacak. Çeşitli yerlere kamera yerleştirilecektir. Alaplı gibi herkesin birbirini tanıdığı yerde bu tür davranışların olması aslında iyi bir durum değil. Ama maalesef bunlar yaşanıyor" diye konuştu. Marina kafeteryasını ihale yoluyla verdiklerini belirten Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu sözlerini şöyle tamamladı:
"Alaplı Belediyesi Kafeteryasını aylık 850 TL bedel ile İstanbul Pastanelerine ihale yoluyla verdik. İsteyen ihale ile ilgili dosyayı belediyeye gelip inceleyebilir. Orası bizim için bir külfetti. Belediyede önümüzdeki günlerde 31 kişi emekli oluyor. Diğer taraftan alım yapamıyoruz. O nedenle bu bölgeyi personel açığımız sebebiyle 3 yıllığına ihale ettik."