Demokrat Parti (DP) Ereğli İlçe Kongresi'nde mevcut başkan Metin Demir, yeniden seçildi.

 

DP İlçe Başkanlığında düzenlenen kongreye, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal’ın da katılırken Başkan Metin Demir, merkez sağın DP çatısı altında birleşmesi gerektiğini söyledi.

 

DP’YE İHTİYAÇ VAR

Devletin ve milletin zenginliği için DP’ye ihtiyaç duyulduğunu belirten Demir şu ifadelere yer verdi: “Türkiye Cumhuriyetinin nüfus cüzdanını taşıyan aziz vatandaşlarımız arasında ayrım yapmadığı, siyasi görüşlerinden dolayı kimseye hor bakmadığı, yüce Türk milletini bağrına bastığı için Demokrat Parti iktidarına ihtiyaç var. Cumhuriyetimizin, manevi değerlerimizin, milli özelliklerimizin, vicdan, dini inanç ve ibadet hürriyetinin korunmasını, özellikle dini kültürümüzün geliştirilmesini istediği için Demokrat Parti iktidarına ihtiyaç var. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız, değerli gençlerimizin modern ve ileri Türkiye idealine bağlı, milli ve ahlaki değerlerimizi benimseyen, medeni insanlar olarak yetiştirilmesine önem verdiği için Demokrat Parti iktidarına ihtiyaç var. Devletin zenginliğini milletin zenginliğinde gördüğü için Demokrat Parti iktidarına ihtiyaç var.

 

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Devletin millet için var olduğuna, milletle bütünleşmenin kaçınılmazlığına, birlik ve beraberliğin korunmasına, huzur ve güvenin sağlanmasına içtenlikle inandığı için Demokrat Parti iktidarına ihtiyaç var. Ayrımcılığı değil birleştiriciliği, yıkıcılığı değil yapıcılığı, kavgayı değil barışı, vatan ve millet için hizmet yarışını benimsediği için Demokrat Parti iktidarına ihtiyaç var. Kin, nefret, uyumsuzluk, aşırı ihtiras döneminin getirdiği rahatsızlıkları vatanımızın bağrına ayrık otu gibi kök salmış olan hastalıkları söküp atacak, kavgaları barıştıracak yüce Türk milletini kucaklayacak siyasetin öncülüğünü yaptığı için Demokrat Parti iktidarına ihtiyaç var.”

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

Tek liste ile gidilen kongrede, Metin Demir’in İlçe Başkanlığında Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Recep Baytekin, Mustafa Özcan, Abdullah Gündoğdu, Halit Övül, Atilla Tünel, Reşat Aldemir, Mustafa Demir, Necati Öztürk, Sibel Ayar, Ferdağ Şengün, İsmail Okur, Abdullah Danışmaz, İsmail Tezcan, Semih Sezer, Zehra Kandemir, Vedat Oktay, Sultan Ceylan, Mehmet Yıldırım.

 

(Haber Merkezi)