Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, yazılı açıklamasında Alaplı Çayı ağzının açılması çalışmalarına katkılarından dolayı Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu’na teşekkür etti. Tekin ayrıca, temizleme çalışmaları kapsamında Çay ağzından çıkarılan malzemeye depo alanı bulunması için DSİ’nin çalışmalara Pazartesi gününe kadar ara verdiğini bildirdi.

Başkan Tekin, açıklamasında şöyle dedi:

“Alaplı Kaymakamı Sayın Saim Eskioğlu’nun girişimleriyle, her an su taşkınına davetiye çıkaracak şekilde kapanan ve büyük bir tehlike oluşturan Alaplı Çayı’nın denize çıkış ağzının Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından  temizlenmesi çalışmaları Belediyemiz tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanmıştır.

Bu çalışmalar sürerken, Belediyemiz, DSİ’nin temizlik çalışmalarıyla elde edilen malzemenin hemen 150 metre mesafedeki Karşıyaka deniz  dolgu alanından denize dökülmesinin uygun olmadığını, ekonomik değeri bulunan bu malzemenin ziyan edilmeksizin daha uygun bir yerde depolanması gerektiğini DSİ yetkililerine hatırlatmıştır. Bunun üzerine DSİ yetkilileri de uygun bir depo alanı buluncaya kadar, Pazartesi günü yeniden başlamak üzere çalışmalarına ara vermiştir. Konu, bundan ibaret olup, Belediyemizin DSİ’nin çalışmalarını durdurması söz konusu bile değildir. Kaldı ki, Alaplı Çayı ve Alaplı Çayı’nın denize çıkış ağzı tamamen DSİ’nin yetkisi ve sorumluluk alanındadır. Belediyemizin, bu çalışmaları durdurma gibi bir tasarrufu ve yetkisi de bulunmamaktadır.

Bu vesileyle ilçemiz Kaymakamı Sayın Saim ESKİOĞLU’na, duyarlılığından dolayı ayrıca teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz. “