Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle, Düzce ve ilçelerini kapsayan değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Gerçekleşen toplantıya Düzce Milletvekilleri Dr. Faruk Özlü, Fevai Arslan ile Ayşe Keşir, Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Mahmut Dündar, İl Genel Meclis Başkanı Şinasi Akbulut, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Yenersoy, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna, Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap, Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, Boğaziçi Belediye Başkanı İbrahim Ercan, Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç ve Devlet Su İşleri Bölge müdürlüğünün yetkilileri katılmıştır. Değerlendirme toplantısı öncesi  ilk olarak kahvaltı yapılmış ve daha sonrasında toplantıya geçilmiştir.

Toplantının açılış konuşmasını Düzce Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Başkanı  SayınDr.Faruk Özlü yaptı ve konuşmasında şu sözlere yer verdi.

 “ Seçim dönümünde mahalle mahalle dolaştığımızda sorunların bir kısmı Devlet Su İşleriyle, bir kısmı Karayollarıyla bir kısmı Sedaş’la bir kısmı Telekom’la ilgiliydi. Bu kapsamda ilk olarak DSİ Bölge Müdürlüğü ile bir toplantı gerçekleştirme kararı aldık. Bugünkü toplantının amacı ; Belediye Başkanlarımız ve DSİ yetkililerimizle birlikte Düzce’nin sorunlarını DSİ’nin alanına giren konuları masaya yatıracağız. Bölge müdürlüğümüze sorunlarla ilgili konuları ilettik, onlarda gerekli incelemeleri ve çalışmaları yaptılar. Bugün burada neler yapacağımızı konuşacağız, konuları tek tek ele alacağız ve geleceğe yönelik kararlar alacağız. Bugün burada görüşülen konuları kayıt altında tutacağız  ve  2016 yılında takip edeceğiz. Önümüzdeki günlerde her hafta bir toplantı olacak sırasıyla Karayolları Bölge Müdürlüğümüzle, sonraki hafta Sedaş’la, ondan sonraki hafta Telekom’la toplantılarımız olacak. Zamana bağlı proje bazlı işleri takip edeceğiz, seçim zamanı  Ayşe hanımla, Fevai beyle beraber ne söz verdiysek hepsini tek tek yerine getireceğiz, bu konuların takipçisi olacağız.

 ŞANSLI BİR DURUMDAYIZ

Şanslı bir durumdayız, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu gerçekten Düzce’yi çok iyi tanıyor. Bu toplantı sonucunda ortaya çıkacak tutanağı üç Milletvekilimizle birlikte Sayın Bakanımıza arz edeceğiz, bilgilendireceğiz. Bakanımız Düzce’nin sorunlarını çok iyi biliyor, ben bu vesileyle DSİ gelen misafirlerimize hoşgeldiniz diyorum. Bizler Ayşe hanım ve Fevai bey bu işlerin takipçisi olacağız. Tüm kurumlarımıza siyasi destek vereceğiz. Önümüzdeki bir yıl içerisinde Düzce’de birçok şeyin değiştiğine sizler de şahit olacaksınız. Ben tüm Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyorum, bizleri bugün burada ağırlayan Akçakoca Belediye Başkanımız Cüneyt Yemenici’ye ayrıca teşekkür ediyorum, toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.