DSİ Zonguldak Şube Müdürü Muharrem Atalar ve kurum teknik ekipleri, Alaplı deresinde incelemelerde bulundu.

 

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’in rehberlik ettiği incelemelerde, DSİ Şube Müdürü Muharrem Atalar ve DSİ teknik ekipleri,  Alaplı deresinin ıslahı ile ilgili notlar alarak, çeşitli noktalardan fotoğraf çektiler.  DSİ Şube Müdürü Atalar ve teknik ekibine, Alaplı deresiyle ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Nuri Tekin, derenin temizlik sorunu bulunduğunu belirterek, dere içinin ve kenarlarının ıslah edilmesi gerektiğini bildirdi. Alaplı deresinde, şiddetli yağışlarda sel taşkını sorununun da yaşandığına dikkat çeken Belediye Başkanı Tekin, “Alaplı deresi, ilçemizin en güzel alanlarından biri. Ama dere zemininin ve çevresinin temizlenmesi gerekiyor. Bu dere temizlendiğinde ve bir daha kirlenmesinin önüne geçildiğinde ilçemize ayrı bir güzellik ve doğal zenginlik kazandıracak. Bizim isteğimiz, bu derenin ıslah edilmesi.  Eski köprünün ayaklarının sel baskını riskine karşı bakımdan geçirilmesi. Derenin denize çıkış ağzının kapanmasının önüne geçilmesi. Bunlar yapıldığında temizlenecek Alaplı deresi bir daha kirlenmeyecektir” dedi.

 


DSİ Genel Müdürlüğü’nden de bu konuda yazılı olarak talepte bulunacaklarını belirten Başkan Tekin şunları söyledi: “DSİ Şube Müdürümüz ve arkadaşları, anlattığımız sorunları yerinde gördüler ve fotoğraf görüntüleriyle destekleyecek şekilde gerekli notlarını aldılar. Derenin ıslahı noktasında gerekli çalışmanın yapılacağını söylediler. İlçemizin buna ihtiyacı var ve umarım bu noktada gerekli çalışma yapılır ve Alaplı deresi artık kurtulur”
DSİ Şube Müdürü Muharrem Atalar da, sorunların yerinde görüldüğünü ve bu konuda gerekli çalışmanın yapılacağını söyledi.

 

(Haber Merkezi)