Sel afet bölgesi Karadeniz Ereğli'de, Kabasakal deresi üzerinde köprü ve alt geçitler yapılarak gerçekleştirilen ıslah çalışmaları bu kez Kavakdibi'nde gerçekleştiriliyor. Devlet Su İşleri tarafından  Kadri Yılmaz Lisesi'nin hemen ön tarafında bulunan Kavakdibi deresinde aylar önce başlatılan ıslah çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.
Edindiğimiz bilgilere göre; Devlet Su İşleri, Kadri Yılmaz Lisesi önünden başlayıp Kırmacı istikametine doğru giden Kavakdibi deresinin yaklaşık 1 kilometrelik kısmında dere ıslahı için ihaleye çıkılmış ve ihaleyi alan yüklenici firma kısa sürede çalışmalarına başlayıp, betonlama işlemlerine kesintisiz devam ediyor.
Kavakdibi'nin islah çalışmaları çerçevesinde aynı istikametteki yol üzerindeki köprüler de yıkılıyor. Betonlama ve istinat duvarları ile devam eden çalışmalar tamamlandığında bu alandaki suların hızla denize akışı sağlanacak ve olası sel afetlerine karşı da önlem alınmış olacak. DSİ islah çalışmalarını tamamladıktan sonra belediyenin de bu istikamette yeni bir çevre peyzaj çalışması başlatacağı da öğrenildi.