Kozlu'nun korkulu rüyası olan mendirek, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından temizleniyor.
Kış ayında denizin büyük dalgaları sonucu taşarak, Kozlu'da esnafın korkulu rüyası olan mendirek DSİ'nin başlattığı çalışmayla temizleniyor.
İhsaniye Mahallesi'nden merkeze akan dere yatağının getirdiği katı atıklar, mendireğin ağzını tıkıyordu. Katı atıkların tıkadığı mendirek, denizin büyük dalgaları sonucunda Kozlu, sel felaketi ile karşı karşıya kalıyordu.   
Geçtiğimiz haftalarda Kozlu Belediyesi ve DSİ'nin ortaklaşa başlattığı dere yataklarını temizleme çalışmasıyla beraber, mendirekte kışa hazırlık olarak temizleniyor.
2003 yılında yaşanan sel felaketinde Kozlu esnafı büyük yara almış, esnaflarla beraber Kozlu'nun bütün altyapı kanalları tıkanmış, hatta balıkçıların tekneleri bile alabora olmuştu.
Aradan geçen zaman içinde Kozlu'ya balıkçı barınağı yapılarak, sahilin kenarlarına taşlarla dolgu yapıldı. Yapılan bu çalışmayla beraber Kozlu'da yaşanacak olası sel felaketi ve deniz taşkınları önlendi. Selin en çok zarar verdiği Kozlu merkezinin alt yapıları geçtiğimiz yıllarda da Kozlu Belediyesi tarafından yenilendi.
Bu çalışmalar sonucunda Kozlu'da tek sorun olan mendireğin temizlenme çalışmaları, belde esnafını birazda olsa rahatlattı.