Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, Gazeteniz Ereğli Önder’in  4 Eylül 2018 tarihli sayısında yayımlanan “Felaket Uyarısı” başlıklı haberimizle ilgili “Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi” vurgusuyla yazılı bir açıklama gönderdi.

DSİ’nin konuya açıklık getiren görüşleri şöyle bildirildi:

Üzülmez ve Çaydamar derelerinde son yıllarda sürekli olarak dere yatak temizlikleri yapılmaktadır. En son 2018 yılı mayıs - haziran aylarında Çaydamar deresi İstasyon Caddesi mevkiinde dere yatak temizliği yapılmıştır.

 

Bahsi geçen dere yataklarında eğimin çok az olması, akış hızının çok düşük olması nedeniyle sık sık rusubat birikimi oluşmaktadır. Her yıl rutin olarak söz konusu derelerde makineli çalışma yapılmasına rağmen bahsi geçen sorun yaşanmaktadır.

 

Yine aynı durumun söz konusu olması nedeniyle gerekli makineli çalışma programı yapılmıştır. Zonguldak Belediyesi ile de koordine sağlanmıştır. Bugün itibariyle Çaydamar deresine bir adet dozer nakledilmektedir. Yatakta biriken malzeme yatak içerisinde tesfiye edilerek belirli bölgelere biriktirilecek ve yine DSİ yükleyicisi ve kamyonuyla Belediyenin döküm sahasına nakledilecektir.

                              

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi maksadıyla bilgilerinize sunulur.”

 

**

 

DSİ’nin Açıklama Gönderdiği İşte O Haberimiz:

FELAKET UYARISI

35 YIL ÖNCESİNDEN DE Mİ DERS ALINMADI?

1983 Yılında yaşanan Sel felaketinden ders almayan yetkililere seslenen Asma Mahallesi Sakinleri derenin içinde yetişen bitkilerin odunlaştığını ve dere yatağını doldurduğunu ifade ederek Devlet Su İşleri Müdürlüğü (DSİ) göreve çağırıyorlar.

Asma Mahallesinin ve Zonguldak’ın kaderine terk edildiğini ve Dünyanın en büyük köyü haline geldiğini ifade eden vatandaşlar 1983 yılında yaşanan sel felaketinden ders çıkartılmadığını kaydederek şunları söylüyorlar “ 1983 yılında Zonguldak büyük sel felaketi yaşadı. Selin sebebi yine Asma deresinin tıkanmasından kaynaklanmış ve dere yatağının taşması sonucunda Zonguldak büyük zarar görmüştü.

Şimdi ise Asma Deresi yatağında oluşan bitkiler odunlaşmaya başladı ve dere yatağını tıkamış durumda. Bölgemiz Çok yağış alan bir yer. Kış mevsimine de girdik  12 yıl önce Şehir merkezin başlanılarak Asma mahallesine kadar temizlenen dere yatağı tekrar kaderini terk edilmiştir. Devlet Su İşleri ve Karayolları yetkililerine sesleniyoruz. Şehrimizde 1983 yılında yaşanan sel felaketinin tekrarlanmaması için Dere yatağının bir an önce temizlenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde sorumlular bunun vebalinin altından kalkamazlar “

HABER LİNKİ:


www.ereglionder.com.tr/guncel/35-yil-oncesinden-de-mi-ders-alinmadi-h79380.html