DSP Kdz. Ereğli ilçe Kongresi parti binasında yapıldı. Yaklaşık 100 partilinin katıldığı kongrede ilçe başkanlığına yeniden Mustafa Timur getirildi. Divana Nedim Ünal, Enis Kıran, Yaşar Önelge ve Kenan Yıldırım'ın seçildiği kongreye olan dikkatlerden kaçmadı. DSP'nin eski önemli isimlerinin de katıldığı kongrede tek liste ile seçime gidildi ve Mustafa Timur'un başkanlığındaki yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

H. Alp Güleç, Hakan Çengen, Ünsal Sarıkaş, Gökhan Günay, Necati Çeçen, Necati Taş, Musa Gündoğdu, Şaban Arslan, Mustafa Gültekin, Tolga Cam, Muzaffer Ersöz, Turan Günay ve Alaettin Acar.

ÜLKESİNİ SEVEN HER İNSAN İNSAN MİLLİYETÇİDİR
Kongrenin açış konuşmasını yapan Divan Başkanı ve İl Başkanı Nedim Ünal açılış konuşmasında şöyle seslendi:

Ülkemiz çok zor günlerden geçiyor, görüyor ve izliyoruz. Türküm demek suç haline geldi. Bu gidişe dur diyebilecek tek parti Demokratik Sol Partidir. Biz hiçbir zaman ulusal duruşumuzdan Atatürk milliyetçiliğimizden ödün vermedik vermeyeceğiz. Bunu herkesin böyle bilmesi lazım. Genel başkanımız rahmetli Bülent Ecevit de ulusal duruştan hiç ödün vermedi. Bugün mecliste bulunan ve muhalefetiz diyen partilerin sesi çıkmıyor. Ne yapmamız gerekiyor. Bunu her yerde dile getirmemiz gerekiyor. Milliyetçilikten ulusalcılıktan vazgeçen hangi ülke var acaba? Ülkesini her seven insan milliyetçidir. Türkiye cumhuriyetinin başbakanı milliyetçiliği ayaklarımız altına aldık ezdik diyor. Biz ulusalcılığı da milliyetçiliği de ezdirmeyeceğiz. Biz çok iktidarlar gördük. Bunlar da gelip geçici. Sanmasın ki ebediyete kadar iktidarda kalacak. Bir gün birileri de dur diyecektir. Bu dur diyeceklerin başında da demokratik sol geliyor. Biz inanıyoruz inanmak kazanmanın başarısıdır.


Yönetim Kulunun çalışma raporunu okuyan Mustafa Timur, Bülent Ecevit Üniversitesi'nin Kdz. Ereğli'de kurulması için verdikleri çabayı siyasi rant açısından kullanmadıklarını dile getirerek kongreye katılanlara teşekkür etti.

Hesap raporlarını ise Nusret Sarı okudu. Sarı, genel merkezden herhangi bir yandım almadan parti çalışmalarının yürütüldüğünü belirtti.

BEÜ'ye SİTEM
Bülent Ecevit Üniversite'sinin hastanesinde halen daha eski kaşelerin ve reçetelerin kullanıldığını öne süren partililer bu konuya dikkat çekerek müdahale edilmesini dile getirdiler.

ECEVİT TÜRKİYE'Yİ SAVUNDU

Raporlar üzerine görüşmeler bölümünde söz alan eski ilçe Başkanlarından Akın Çamcı ise 2002'de 57. Hükümetin yıkılması olayına atıfta bulunarak 'Başbakan Bülent Ecevit'in Irak'ın işgaline karşı çıktığı için başına gelmeyen kalmadığını belirtirken Ecevit'i Saddamcı ilan ettiler. Oysa Ecevit Saddam'ı değil Türkiye Cumhuriyeti'ni savundu. Irak'ın kuzeyi fiilen bölündü, bizim güneyimizi etkiledi. Şu anda barış anlaşması yapılıyor gibi bir terör örgütü Türkiye ile masaya oturan taraf oldu.  Esir devir teslimleri yapılıyor tutanaklar tutuluyor. Bugün de Suriye konusu var. Biz Esad'ı değil, Türkiye'yi savunuyoruz. Orada ikinci bir İsrail kuracaklar. Suriye bölünecek ve kurulacak olan Kürt devleti de Türkiye'den toprak talebinde bulunacak. Kanı durduracağız diyen iktidar oluk oluk kan akmasına sebebiyet verecek. Biz de o savaşın içine gireceğiz. ABD, İsrail Türkiye üçlüsü Ortadoğu'yu yangın yerine çevirecek. Türkiye Atatürk milliyetçiliğinde birleşmelidir. Ulusalcılık budur. Türk sözcüğünü kullanmak bile tehlikeli hale geldi. Türk bayrağı tehdit unsuru haline geldi' sözleriyle görüşlerini belirtti.

Eski ilçe Başkanlarından Kemal Akar, DSP'nin ülkede yaşanan büyük muhalefet boşluğunu dolduracak ve yeniden iktidar yürüyüşünü başlatacak tek parti olduğuna vurgu yaparak konuştu.

Enis Kıran da, önümüzdeki yerel seçimlere dikkat çekerek tüm partililerin yönetim kuruluna destek olması ve yalnız bırakmamaları gerektiğini ifade etti. Kıran, 1999 yılında DSP'li olmayanların parti tarafından aday gösterilmesi ile en büyük hatayı yaptıklarını ve o dönem aday gösterilenlerden hiçbir tanesinin bugün salonda bulunmadığını kaydetti.