Demokratik Sol Parti'nin (DSP) 24'üncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir kutlama programı düzenledi.
Kutlama etkinlikleri çerçevesinde ilk olarak Atatürk Anıtı'na topluca çelenk konuldu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, DSP Genel Başkanı Masum Türker'in kutlama mesajını okuyan DSP İl Başkanı Nurhan Başoğlu şunları kaydetti:"Sevgili Demokratik Solcular, 1985 yılında kurulan partimiz, Türk siyasi yaşamının önemli yapı taşlarından biri olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda, kurduğu ülküde ilerleyen DSP, Türkiye'deki solun çağdaş açılımını sağlamıştır. Demokratik Sol, Türk solunda bir üst kimliktir. Demokratik Sol, devrimci bir partidir. Demokratik Sol, solun evrensel değerlerini, ülkemizin kendi değerleriyle kaynaştırıp 'yerli sol' anlayışı ülkemizde yerleştiren partidir. Hakça bir düzen için çalışan ve bu yolda tüm engellemelere karşı yürüyen DSP, iktidar olduğunda ülkenin ilerlemesinde önemli bir rol üstlenmiştir. DSP, iktidardayken yaptıklarıyla, geleceğe dönük projelerinin hayata geçirileceğini somut olarak ortaya koymuş bir partidir. DSP, dürüst, temiz, ahlaklı insanların buluştuğu bir çatıdır. DSP'yi yıpratmaya çalışanlar, DSP'nin deneyimli, dürüst, temiz, ahlaklı insanlarından her zaman gereken cevabı atacaktır."
"DSP, HALKIN DİRLİĞİ İÇİN VAR"
"Bülent Ecevit'in aşıladığı ve filizlendirdiği DSP kültürü, ülkemizde önemli bir siyasal anlayışın yanı sıra, bir felsefeyi de Türkiye ye, Türk siyasetine köklü bir şekilde yerleştirmiştir. DSP, insanı ve toplumu özgürleştirmek, özgürlüğü sağlam güvencelere kavuşturmak, hak ve olanak eşitliği sağlamak, eşitliği özgürlükle bütünleştirmek, çoğulcu ve katılımcı demokrasiyi geliştirip sürekli kılabilmek, güçsüzleri ve toplumu dayanışmayla güçlendirebilmek, kişinin özgürlüğünü, halkın dirliğini, ulusun birliğini birlikte sağlayabilmek için vardır! Herkesin hakça bir düzende, özgürlük ve barış içinde yaşayabilmesinin güvencesi olan Demokratik Sol Parti, kimse tarafından yıkılamayacak, sonsuza kadar yaşayacaktır!"
"SİYASETE SEVİYE GETİRECEĞİZ"
"Demokratik Sol Parti'ye gönül veren sizler, partimizin değerlerini ülkeye yerleştirdikçe, sadece partimizi değil, ülkemizi de dünyada yücelteceksiniz. Her bir DSP'li Türkiye Cumhuriyetinin, laikliğin, demokrasinin, özgürlüğün, eşitliğin, ahlakın, dürüstlüğün ve ulusal birliğin güvencesidir. Partimiz 24 yıldır ülkemize hizmet etmektedir. Partimizin felsefesi ve kültürü, Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece ulusumuzu aydınlatacaktır. Demokratik Sol Parti'nin Ak Güvercinleri olan sizler, gerektiğinde şahin olacak, gerektiğinde nezaketinizle siyasetimize 'seviye' getireceksiniz. Bu inanç ve düşüncelerle partimizin 24. Kuruluş yıldönümünü kutluyor, hepinize sevgiler sunuyorum."